Àmbit de la notícia
Comunitari

Aprovat el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020

  • Joves. Imatge CC BY-NC-SA 2.0 de la galeria de Flickr de mediageek

Establir els nous reptes i objectius de les polítiques de joventut per donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu. Aquest és l'objectiu del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) 2020, que ha aprovat el Govern de Catalunya el dimarts 29 de gener.

El full de ruta que marca els reptes i objectius de les polítiques de joventut per als propers anys ha estat aprovat pel Govern de Catalunya aquest dimarts, 29 de gener. El procés d'elaboració del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020 ha comptat amb la participació de les entitats juvenils, representades pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), i  de les entitats municipalistes, representades per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

El PNJCat pretén assegurar la coherència metodològica en l'actuació de les diverses institucions públiques que duen a terme polítiques de joventut. Així, determina els problemes i les necessitats dels joves i estableix les línies estratègiques i les actuacions públiques en aquesta matèria.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha destacat que "un dels objectius prioritaris recollits en el text és aconseguir l'èxit de la trajectòria laboral dels joves a través de l'emprenedoria jove, la reducció de l'atur juvenil, la reducció de la temporalitat en la contractació dels joves i la reducció de la sinistralitat juvenil". D'aquesta manera, el PNJCat incideix en les condicions de vida dels joves com a motor de transformació social i apodera aquest col·lectiu perquè sigui protagonista del seu projecte de vida.

El pla estableix 7 reptes, dels quals es deriven 26 estratègies, 34 objectius estratègics i 179 d’operatius. Els 7 reptes són els següents:

  • Aconseguir l'èxit en la trajectòria educativa dels joves.
  • Aconseguir l'èxit en la trajectòria laboral dels joves.
  • Aconseguir l'èxit en la transició domiciliària dels joves.
  • Promoure una vida saludable dels joves.
  • Avançar cap a l'autonomia, el desenvolupament personal i la participació dels joves.
  • Universalitzar la cultura entre la població juvenil.
  • Avançar cap a un nou model de país i de societat cohesionada, vertebrada territorialment, sostenible, inclusiva i innovadora en les formes d’organització col·lectiva.

 

Més informació:

Nota de premsa del Govern de Catalunya

- Document de consens del PNJCat 2010-2020

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari