Àmbit de la notícia
Comunitari

La importància de l'educació sexual a l’escola

Autor/a
Comunicació SIDA STUDI
  • Fotografia d'una aula buida

Anàlisi de les dades recollides en l'informe d'avaluació de les accions educatives de promoció de la salut sexual realitzades per SIDA STUDI, dirigides a joves de 2on cicle d'ESO durant el curs 2011-12.

SIDA STUDI publica el resultats de l’avaluació de les seves acciones educatives Prevenir per gaudir dirigides a joves de 2on cicle d’ESO en el curs 2011-2012.

SIDA STUDI, ha avaluat de nou les seves accions educatives mitjançant dos qüestionaris, el primer abans de realitzar la intervenció i el segon un mes després d'haver realitzat les sessions. Uns 500 joves de 13 i 14 anys  han participat en els tallers de promoció de la salut sexual i reducció dels riscos associats (ITS, VIH/sida i embarassos no planificats) que imparteix l'entitat en diferents centres educatius de la província de Barcelona durant el curs escolar 2011-2012.

Segons les dades obtingudes, la majoria dels participants (47,4%) en el programa educatiu Prevenir per gaudir consideren la seva principal font d'informació sobre sexualitat els seus amics/es, seguint a  distància la família (13,7%), internet (13,3%) i l'escola (13,1%). Si bé es constaten unes diferències significatives, les noies (53,4%) recorren més als/les amics/es que els nois (41,8%) i a l'escola (16,4%) respecte al 9,9% dels nois, mentre que aquests usen més internet (22,8%) enfront del 3% de les noies.

En relació als mètodes preventius, el preservatiu per a penis és el mètode més utilitzat per evitar embarassos i prevenir VIH i ITS. El 21,7 % dels/les joves de 2on cicle de l' ESO han utilitzat alguna vegada, bastants vegades o sempre el preservatiu. Un 54,2% dels/les joves han utilitzat principalment aquesta tècnica per evitar l'embaràs..

Després de la intervenció, s'aprecia que els avantatges percebudes sobre l'ús del preservatiu augmenten en referència a la prevenció del VIH que passa del 87,2% al 88,2%, a la facilitat d'accés al preservatiu que ascendeix d'un 24,5% a un 37,6 % i a l'eficàcia en la prevenció d'embarassos no planificats que ascendeix d'un 26,6% al 30,3%. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari