La dona romana

Escultura de dona romana. Font: mharrsch (Flickr)
Dilluns, 20/02/2012

«Lucrècia contra Lèsbia: de la matrona exemplar a la noieta llibertina» analitzarà l'evolució de la dona a l'antiga Roma per mitjà del llegat que ens ha pervingut gràcies a les fonts literàries i als testimonis de la cultura material.

En aquesta conferència es revisarà com es construeix el model ideal femení i com la realitat s'encarrega d'adaptar-lo als costums, les característiques i les maneres de fer que són propis de cada moment històric.

Fins arribar a la involució que, en aquest sentit, representa el cristianisme, veurem els trets definidors i genuïns del paper social, cultural, econòmic i ideològic exercit per la dona romana tant en l'esfera pública com en l'àmbit privat.

La conferència anirà a càrrec de Mónica Miró, llicenciada en Filologia Clàssica, Filologia Romànica i màster en Història de les religions; consultora i tutora dels estudis d'Humanitats i Filologia Catalana de la UOC.

La conferència està inclosa dins el 2n Quadrimestre de l'Altaveu de les Cultures 2011-2012 i s'emmarca en el Cicle els dilluns de les dones en la Mediterrània: passat i present.

Preu: 3€

Data: 

Dilluns 20 febr

Hora: 

19:15

Correu electrònic de l'organitzador: 
caub@caub.org