Cooperatives: de treballadors a empresaris

 Font:
Font:

Cooperatives: de treballadors a empresaris

Resum: 

El programa Valor Afegit de Televisió de Catalunya emet un reportatge sobre aquesta fórmula empresarial que, tot i la crisi, ha augmentat en els darrer anys.

En el marc de l’Any Internacional de les Cooperatives, el programa Valor Afegit de Televisió de Catalunya va dedicar el reportatge del 6 de març a les cooperatives i la funció que aquests tipus d’organització laboral realitzen.

A Catalunya hi ha unes 4.700 cooperatives que ocupen a unes 40.000 persones. El volum de factura anual és de 7.000M€, el que representa el 4,5% del PIB català.

Malgrat la destrucció de llocs de treballs, en els darrers quatre anys el nombre de cooperatives que desaparegut ha descendit i s’ha estabilitzat el nombre de cooperatives de nova creació. En total, es calcula que a Catalunya hi ha unes 4.700 cooperatives que ocupen a unes 40.000 persones. El volum de factura anual és de 7.000M€, el que representa el 4,5% del PIB català.

Al llarg del reportatge, diverses cooperatives i persones vinculades a l’economia social expliquen les seves experiències i com aquesta fórmula ha ajudat millorar la vinculació i el sentiment de pertinença dels treballadors. A més, també es posa de relleu els principals reptes que han de fer front aquestes organitzacions: agafar dimensió, professionalitzar la gestió i captar finançament.

Afegeix un comentari nou