Justícia i Pau analitza la relació entre la banca i la indústria de les armes

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Justícia i Pau analitza la relació entre la banca i la indústria de les armes

Resum: 

El darrer informe del Centre Delàs, de Justícia i Pau, "La banca armada. Inversions explosives de bancs i caixes", mostra la importància del finançament del negoci de les armes i el volum que ha assolit en els últims anys, en seixanta de les entitats financeres que operen a Espanya.

El Centre Delàs, juntament amb Setem i l'Observatori del Deute en la Globalització, també ha posat en marxa la web www.bancaarmada.org, on es mostra de forma gràfica i planera com les entitats financeres participen en les indústries militars i com alteren així la vida de moltes comunitats. És un exercici de sensibilització i denúncia, i d'exigència pel respecte als drets humans i al medi ambient per part de les entitats financeres.

La bancà ètica és una alternativa per la ciutadania, segons les entitats esmentades

Pel que fa a l'Informe, mostra el rànquing de la banca armada espanyola, liderat per BBVA i Santander. Els seu autor és Jordi Calvo Rufanges, tècnic i investigador del Centre Delàs. Aviat estarà disponible en català i anglès. De moment el Centre Delàs el facilita en format pdf, en castellà.

Afegeix un comentari nou