ONG en VIH/SIDA denuncien la manca de resposta a l'epidèmia a Espanya

 Font:
Font:
 Font:
Font:

ONG en VIH/SIDA denuncien la manca de resposta a l'epidèmia a Espanya

Resum: 

Aquests dies, xarxes d'ONG espanyoles (unes 300 entitats) han redactat un manifest en el qual mostren la seva preocupació per la manca d'una resposta a la infecció per VIH “compromesa, eficaç, sostinguda i solidària, que garanteixi l'accés universal a la prevenció, tractament, atenció i suport a les persones amb VIH". Les entitats han demanat a les organitzacions de la societat civil europea suport al manifest.

Les plataformes estatals en l'àmbit demanen al Govern espanyol lideratge polític i compromís econòmic. Han estat aquestes entitats les que durant 30 anys han promogut mesures de prevenció de la infecció i de suport a les persones afectades, amb el suport d'altres agents socials. Les ONG s'han concentrat el passat dia 5 de juny davant del Col·legi de Metges de Madrid, on es realitza el XV Congrés Nacional de la SIDA.

“Un compromís econòmic que garanteixi l'existència i la sostenibilitat de la resposta davant el VIH/SIDA a Espanya” és fonamental, segons la xarxa REDVIH.

Denuncien manca de polítiques clares en prevenció i atenció a les persones que viuen amb el VIH, i adverteixen de les conseqüències que tindrà per a la salut pública la nova reforma sanitària i les retallades en l'atenció al VIH/SIDA.

Aquesta xarxa també denuncia que actualment no existeix una persona responsable del Pla Nacional sobre la SIDA, ni s'està treballant en un nou Pla Multisectorial 2013 – 2017. Els plans o serveis autonòmics també perillen, afirma.

Les 300 entitats signants del manifest estan representades per aquestes ONG o plataformes: Comitè 1er de desembre, Coordinadora Estatal de VIH/sida (CESIDA), Coordinadora Gai Lesbiana, CALCSICOVA, FAUDAS, FELGTB, EUSKALSIDA, Federació Trabajando en Positivo, FECCAS, FPFE, FEAT, FLUSIP, FUNSIDA, Fundació Triángulo, Metges del Món Espanya, NASIDA i REDVIH.

Afegeix un comentari nou