Som Connexió, cap a la sobirania de les telecomunicacions
Comparteix
Aquesta cooperativa sense ànim de lucre pretén aconseguir la sobirania en el camp de les telecomunicacions. De moment s'estan fent xerrades pel territori.
Quantes vegades heu intentat fer algun tràmit en qualsevol companyia de telèfons i us heu quedat amb la sensació què us estan prenent el pèl? Segurament moltes. I per no dir les multituds de vegades que us han trucat per oferir-vos ofertes i nous serveis. És aquest el servei que desitja la ciutadania? O és un altre?
Aquestes són algunes de les preguntes que possiblement s'han formulat els fundadors de Som Connexió, una cooperativa sense ànim de lucre que pretén oferir un bon servei de telefonia i connexió a Internet. Aquesta nova cooperativa vol seguir l'estela de Som Energia, i ja s'estan fent les primeres xerrades pel territori. La idea ha nascut de la mà de Mercè Botella, Andreu Camprubí, la cooperativa EtiCom i l'empresa tecnològica Nubip. El seus principals objectius, són oferir els següents serveis:
- Internet, veu i dades.
- Telèfons mòbils lliures.
- Serveis tecnològics al núvol.
- Gestió i Backup de Dades.
Fins aquí tothom pot pensar que Som Connexió, ofereix lo mateix que els grans proveïdors de telecomunicacions. Però són molts els fets diferencials d'aquesta cooperativa. En l'aspecte tècnic, primer de tot cal destacar que Som Connexió vol crear una xarxa de fibra òptica pel territori de la mateix manera que s'ha creat la xarxa Guifi.net. Aquestes xarxes entren dins l'anomenat Xarxa de Comuns, que vol dir que és una xarxa oberta, lliure i neutral.
Un altre de les principals característiques, és que filosòficament estan acollits al paradigma de l'Economia del Bé Comú. Aquest paradigma comporta els següents valors:
- Orientació general a contribuir pel bé comú com a contraposició de l'afany de lucre.
- Distribució justa de la riquesa.
- Funcionament basat en la cooperació enlloc de la competició.
- Ser curosos amb la sensibilitat ambiental.
- Participació democràtica.
- Solidaritat.
Oferint els serveis esmentats i acollint-se al paradigma de l'Economia del Bé Comú, Som Connexió pretén arribar a la sobirania de les infraestructures i els serveis de telecomunicacions. Això traduït al llenguatge col·loquial vol dir, la democratització i humanització d'aquests serveis.
Si Som Connexió té l'èxit de Som Energia, aleshores s'acabaran les trucades intempestives amb ofertes enganyoses, el mal servei que ofereixen algunes empreses i la sensació generalitzada que t'estan prenent el pèl.
Font d'informació: Som Connexió
Afegeix un nou comentari