Descoberta de la Riera del Morral del Molí a Abrera

La Riera del Morral amb Projecte Rius
Dissabte, 29/09/2012

El dissabte 29 de setembre l'Associació Naturalista d'Abrera (ANDA) organitza una sortida d’inspecció del Projecte Rius a la riera del Morral del Molí a Abrera. La jornada començarà a les 10 del matí al restaurant la Chopera (camí Riera del Morral, 10).

Des del punt de trobada es realitzarà un itinerari per la Riera del Morral del Molí. Es partirà des d’aprop de l’aiguabarreig amb el riu Llobregat i s'arribarà al punt on conflueixen la riera de Sant Jaume i la riera de Gaià, un corredor biològic de gran importància molt a prop de zones urbanitzades. Després reseguint la carena de la serra d’En Ribes es tornarà al punt de partida, tot travessant diversos barris d’Abrera, i sempre amb vistes a la riera.

Durant el matí un educador d’Associació Hàbitats realitzarà una formació en inspecció de rius seguint les directrius de la metodologia del Projecte Rius, per tal que les persones assistents puguin iniciar un grup de voluntaris si ho desitgen dins d’aquest projecte de voluntariat i participació social. La jornada també permetrà realitzar una descoberta de l’entorn fluvial de la Riera del Morral, així com determinar l’estat ecològic de l’ecosistema.

Aquesta jornada està organitzada per l’associació local ANDA, grup d’adopció del Projecte Rius, que desenvolupen des de l’any 2004 un projecte de custòdia fluvial al Torrent Gran d’Abrera. Les actuacions portades a terme durant aquet temps, amb la complicitat i assessorament d’Associació Hàbitats, han permès protegir i realitzar actuacions de millora ambiental en un espai de gran valor ecològic i paisatgístic malgrat trobar-se en una zona afectada per grans pressions antròpiques.

La descoberta forma part dels actes de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i comta amb el suport de l'Ajuntament d'Abrera. Per rebre més informació i inscriure’s a la jornada es pot contactar amb l’organització al correu anda_abrera@hotmail.com  

Data: 

Dissabte 29 set

Hora: 

10:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
anda_abrera@hotmail.com