Àmbit de la notícia
Internacional

2015: un any de lluita contra el canvi climàtic

  • COP 20 Perú Font: Anna Perez
  • Mou-te per solucions reals pel canvi climàtic Font: Anna Perez
  • Escalfament global Font: pixabay.com

El 2014 ha estat l’any més calent de la història de la humanitat. La realitat del canvi climàtic ja ens afecta el dia a dia, fent palesa la necessitat d’actuar ràpidament per aturar i pal·liar-ne els efectes.

Aquest any 2015 serà una fita molt important per a la lluita contra el canvi climàtic. Al Novembre es reuniran tots els líders mundials a París per arribar a un acord vinculant de reducció de gasos d’efecte hivernacle, similar al famós protocol de Kyoto de ja fa uns anys. Aquest acord ha d’incloure tots els països del món de manera justa, tenint en compte qui són els que han contribuït més a aquest fenomen, i ajudant econòmica i tècnicament als països amb menys recursos per adaptar-se o mitigar el canvi climàtic.

Ja fa uns quants anys que s’està donant forma a aquest acord, i sembla que no serà suficientment ambiciós com per mantenir l’escalfament de la terra a menys de 2 graus, el que és considerat ‘menys perillós’ per al nostre planeta. El cert és que les emissions segueixen pujant i l’ús dels combustibles fòssils no disminueix, ni tampoc les institucions que inverteixen en aquests.

Per conèixer millor com afecta el canvi climàtic al planeta, el TedTalk de David Puttnam, ho explica clarament.

La falta d’ambició dels governs en la lluita contra el canvi climàtic fa que sorgeixin iniciatives a nivell regional i local que decideixin començar pel seu compte a replantejar el nostre modus de vida i consum energètic. Des de cooperatives d’energies renovables, grups de consum de proximitat, horts urbans o moviments en contra la privatització dels recursos.

Sense anar més lluny, el dia 14 de Febrer, l’assemblea 350.org, el moviment global contra el canvi climàtic, convoca a Barcelona una acció per denunciar la inversió en combustibles fòssils que fan certes institucions i conscienciar a la població sobre qui finança el canvi climàtic.

Així doncs, aquest any serà també un gran moment per a les organitzacions i moviments socials per organitzar diferents accions i campanyes dedicades a obtenir un resultat ambiciós en l’acord a París, i un bon any per reflexionar sobre el paper de cadascú en aquesta crisis climàtica.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari