Korrika, la cursa per fomentar la llengua basca, arriba a Barcelona
Comparteix
Una cursa de més de 2000 quilòmetres recorrerà el País basc durant 11 dies amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància d'aprendre eusquera. L'Euskal Etxea de Barcelona s'hi sumarà organitzant la Korricursa.
La Korrika és un dels esdeveniments més grans i multitudinaris que se celebra a favor de la llengua basca. Organitzada per AEK, organisme que es dedica a l'alfabetització de persones adultes, no seria possible sense la implicació de centenars de persones voluntàries, que coordinen el pas de la cursa pel seu municipi. Del 19 al 29 de març, el testimoni de la Korrika anirà passant de mà en mà, dia i nit, des d'Urepel, al País Basc francès, fins a Bilbao.
La primera edició de la cursa es va fer l'any 1980 i, des de llavors, s'ha celebrat una nova edició cada dos anys. Enguany arriba a la 18ena edició, la qual també tindrà presència a Barcelona. Serà de la mà de l'Euskal Etxea de Barcelona, entitat que difon la cultura basca a casa nostra, que dissabte 21 de març organitzarà la Korricursa a la ciutat comtal.
Les persones que s'animin a participar a la Korricursa faran un petit recorregut per la ciutat de Barcelona, corrent o en bicicleta. La cursa acabarà amb un dinar popular i actuacions.
La germana petita de la Korrika també necessitarà persones voluntàries que ajudin a l'Euskal Etxea en l'organització. Si vols donar un cop de mà, et pots inscriure a través d'aquest formulari.
Ajuda amb la difusió i participa a un sorteig!
Al voltant de la Korricursa, l'Euskal Etxea de Barcelona ha llançat una campanya amb el lema "Atera mihia kalera!" (Treu la llengua al carrer), que anima a tothom a fer-se una foto o gravar un vídeo traient la llengua, com a símil d'utilitzar-la per parlar eusquera. Entre les persones que hi participin sortejaran la possibilitat de ser una de les persones que encapçalin la cursa i emportar-se un lot de productes de l'Euskal Etxea dissenyats per Kukuxumusu.
S'hi pot participar de dues maneres. Una és enviant un video a premsa@euskaletxeak.org en el qual cridis ben alt i amb la companyia de qui vulguis "Atera mihia kalera!" i tot seguit treguis la llengua. L'altra és penjant a Twitter una foto teva traient la llengua amb el hashtag #ateramihiakalera. La data límit per participar-hi és dijous 12 de març.
Afegeix un nou comentari