Àmbit de la notícia
Comunitari

Joves escoltes rehabiliten pisos degradats al Casc Antic de Lleida

  • Joves escoltes fent tasques de rehabilitació a l'edició del 2014 del projecte La Murga. Foto: FCEG
  • Els participants a La Murga fan tasques com pintar parets, fer petites reparacions o recollir mobles vells. Foto: FCEG

El projecte "La Murga" pretén millorar la qualitat de vida dels ciutadans en risc d’exclusió i sensibilitzar infants i joves sobre les causes de la pobresa a l’entorn proper.

Una cinquantena de joves d’entre 15 i 18 anys i els seus caps escoltes conviuen des d'avui i fins el dia 8 de juliol amb veïns i veïnes del Casc Antic de Lleida. Els joves rehabilitaran els seus pisos (pintura, reparacions, recollida de mobles vells…) per millorar les condicions de vida i entendre una mica millor les arrels de la pobresa.

El projecte d'aprenentatge servei La Murga vol precisament generar una actitud crítica en els i les joves sobre les condicions de vida de molta gent que viu en els barris degradats, amb la intenció de desemmascarar els mecanismes que generen la pobresa als nostres pobles i ciutats. 

La rehabilitació d’aquests espais i la implicació amb els i les joves afavoreixen la inclusió social dels veïns i veïnes participants, seleccionats pels Serveis Socials de la Paeria.

 

A més dels joves escoltes, que provenen d'agrupaments de Barcelona (el Terra-Nova i el Sant Francesc Xavier) i de Cassà de la Selva (La Claca), també hi participaran per primer cop els joves del Centre Obert Municipal Casal Companya del centre històric de Lleida. 

Tots plegats participaran en activitats com una ruta pel Casc Antic i una Nit de Cinema i Històries Migrades, amb la col·laboració de diverses entitats i personal municipal.

La Murga, que es fa per quarta vegada a Lleida i compta amb 19 edicions fetes a Barcelona, l'impulsa la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG).

L’escoltisme i el guiatge són un moviment educatiu juvenil que, des del voluntariat, educa en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. A Catalunya en formen part 18.500 infants i joves, en uns 200 agrupaments de tres entitats diferents (Acció Escolta de CatalunyaEscoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya).

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari