Àmbit de la notícia
Internacional

Es convoca la 7a edició del concurs radiofònic ''Contes de món'' organitzat per COMSOC

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • Taller de Ràdio a l'Ametlla del Vallès. Font: Flickr, Damià Caro
  • Espectacle del concurs ''Contes del Món''. Font: Flickr, Damià Caro
  • Micròfon radiofònic. Font: Flickr, Damià Caro
  • Actuació a un centre educatiu. Font: Flickr, Damià Caro

La cooperativa de comunicació social convida a petits i grans a compartir històries populars d'arreu del món a través de la tecnologia podcast.

Comunicació Social (COMSOC en el seu acrònim) ha obert la convocatòria per a tothom qui vulgui participar en el 7è Concurs de Podcast ''Contes del Món''. Amb un enfocament internacional, el col·lectiu d'educomunicadors de Barcelona convida als infants, joves i adults de parla catalana del Planeta Terra a compartir contes populars, tradicionals o de creació pròpia que reflecteixin la cultura i la vida d'un poble o que retrati la lluita d'una comunitat propera o llunyana. El format, un podcast radiofònic, serà el canal en el qual s'hauran d'enregistrar les peces a tant títol individual com a títol col·lectiu.

Des del 2008 COMSOC treballa per fer de la comunicació i la llibertat d'expressió una eina de transformació social que gaudeixi de les garanties que ha de tenir com a dret humà. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i del Consorci per a la Normalització Lingüística, el concurs vol contribuir al coneixement de les realitats socials de les diferents cultures dels pobles del món, especialment la dels països oblidats en la història oficial o la de les regions en vies de desenvolupament com l'Àsia Oriental, els països africans o Llatinoamèrica.

 

Qui pot participar?

Els infants i joves poden fer una participació col·lectiva a través dels centres educatius de Primària i Secundària de tots els territoris de parla catalana. També ho poden fer les comunitats catalanes que viuen a l'exterior. Hi haurà tres categories: Cicle Inicial i Mitjà (1r,2n,3r,4t), Cicle Superior i 1r Cicle d'ESO i 2n Cicle d'ESO i Batxillerat.

Els adults poden participar de forma individual o col·lectiva a través d'un centre educatiu d'adults o d'una entitat o col·lectiu social. Hi haurà tres categories: nivell inicial i bàsic, nivell elemental i intermedi i nivell de suficiència i superior.

Cada participant pot presentar més d'un podcast. La participació individual tindrà una despesa de 5 euros i la col·lectiva de 50.


Com ha de ser el podcast?

Hauran de ser contes populars, tradicionals o de creació pròpia que no vulnerin el dret a la propietat intel·lectual d'altres autors. L'idioma serà el català tot i que es poden incloure altres idiomes sempre que no alteri la comprensió del podcast. La durada no pot superar els 4 minuts i el fitxer ha de ser en format MP3. Tots els sons i músiques hauran de pertànyer a la categoria de Creative Commons.

A més, cada conte ha d'anar acompanyat d'un dibuix que l'il·lustri pel ''Llibre i disc dels Contesdelmon.org''.


Quan em puc presentar?

S'ha d'omplir el formulari d'inscripció i realitzar l'aportació abans del 20 de novembre de 2015. L'enviament del podcast, el text i el conte s'haurà de fer abans del divendres 18 de març del 2016.

Els contes finalistes es publicaran al ''Llibre i disc dels Contesdelmon.org'' tant en paper com en CD. També s'entregaran uns diplomes als participants. Per més informació, es poden consultar totes les bases al següent enllaç

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari