Àmbit de la notícia
Internacional

Enric Herrera: ‘’La nostra tasca està centrada no tan sols en la integració, sinó en la passió de construir un futur plegats’’

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • Centre La Coma. Font: Aspros
  • Centre La Coma. Font: Aspros
  • Fundació Aspros. Font: Aspros
  • Moment amb les persones amb diversitats de la Fundació Aspros. Font: Aspros

La Fundació Aspros es centra en la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat intel·lectual i altres discapacitats i les seves famílies. En total acompanyen a 426 persones i tenen una xarxa de 373 professionals. 

El director gerent de la Fundació Aspros, Enric Herrera, treballa cada dia perquè, juntament amb la resta de l'equip, la Fundació Aspros segueixi sent un referent en la millora de la vida de les persones amb algun tipus de diversitat. En aquest sentit, l'entitat vol ser un punt de referència en el sector d'assistència i integració social i laboral respectant valors com el respecte, la no discriminació, la convivència o la investigació contínua. Constituïda a l'any 1962 com a associació i des del 2005 sota l'estatus de Fundació, així ens explica el dia a dia de l'organització i la gestió que fan del seu voluntariat. 

 

1. Quina és la missió de la vostra entitat?

La nostra missió és fomentar un model de convivència social que millori la qualitat de les persones amb discapacitat i facilitar la seva integració. Amb les activitats que fem des de la Fundació Aspros, busquem promoure i sensibilitzar perquè hi hagi una millor consciència social cap a la integració laboral i social de la persona discapacitada.

En el tractament psicoterapèutic, som pioners a Catalunya i a l’Estat amb el nostre centre La Coma, ubicat a Sidamon. Allà atenem a persones adultes amb discapacitat intel·lectual amb greus trastorns de conducta i/o malaltia mental. Un cop estabilitzat el trastorn, intentem retornar a l’usuari al seu lloc d’origen o derivar-lo a un altre servei més adequat a les seves necessitats.

 

2. Quina és la realitat que teniu al vostre entorn immediat?

La realitat de la Fundació està lligada en gran mesura a l’entorn socioeconòmic del nostre país i vinculada a les voluntats dels nostres polítics de continuar lluitant per a les persones més desfavorides de la nostra societat. Cal optimitzar estructures per un millor funcionament del nostre sector i agilitzar les nostres necessitats que no són poques.

 

3. Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

En aquest moment, disposem de sis voluntaris. Augmentar-ne el nombre és un objectiu que hem de treballar molt intensament aquest any i estem amb contacte amb la Federació del Voluntariat per potenciar-lo a través d’un tríptic informatiu i a través la pàgina web de l’entitat.

 

4. Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

Els voluntaris col·laboren per motius altruistes. Hi ha persones que disposen de temps i volen invertir-lo amb col·laborar amb els sectors de la població més desfavorits. El perfil de voluntaris són per una banda els joves que no tenen feina i poden conèixer un possible lloc de treball i d’altra banda també el col·lectiu de sèniors (persones grans que s’han jubilats abans i estan acostumats a tenir alguna activitat).

 

5. Quina creieu que serà la vostra realitat d’aquí a 10 anys?

Es fa del tot difícil poder avaluar la nostra realitat en un tram tan llarg de temps. Només desitgem que el sector de les persones discapacitades sigui una prioritat per la nostra societat.

 

6. Quin ha estat per tu el moment de més passió a l’entitat?

No puc descriure només un moment de passió, ja que si alguna cosa ens diferencia, és que en la nostra entitat cada dia es creen moments passionals. La nostra tasca està centrada no tan sols amb la integració, sinó amb la passió de construir un futur plegats.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari