10 projectes tecnològics per a millorar la situació de les dones refugiades
Comparteix
Aquests projectes tecnològics estan desenvolupant-se per a millorar la situació de les dones refugiades. Tots els projectes han sorgit de diverses trobades «hackers» sota el paraigües de EmpowerHack.
La crisi dels moviments migratoris que estem patint actualment, ha causat diverses reaccions per tot el món. Les reaccions negatives són les pèssimes accions dels governs de la Unió Europea mitjançant el seus acords amb Turquia. Però per la part positiva, aquesta crisi ha generat una resposta en matèria de solidaritat i voluntariat que s'ha materialitzat en projectes com EmpowerHack.
EmpowerHack és un projecte a nivell mundial que organitza diverses trobades «Hackató» amb l'objectiu de millorar la situació de les dones que estan en camps de refugiades o que estan desplaçant-se per un futur millor. Segons la web de EmpowerHack, el 80% dels refugiats són dones i nenes, i moltes d'aquestes pateixen violència sexual, coaccions, matrimonis forçats i marginació social, durant el seu desplaçament.
A les trobades fetes per EmpowerHack s'han reunit personal mèdic, personal de entitats i ong, desenvolupadores d'aplicacions i dissenyadors d'experiències d'usuari. Amb l'ajuda de diversos patrocinadors tecnològics, durant el «hackató» s'han iniciat idees que han començat a desenvolupar-se.
Alguns dels projectes que s'han començat a desenvolupar són els següents:
Hababy: és una aplicació web per a la protecció prenatal, natal i post-natal de la dona refugiada. L'aplicació el poden utilitzar el personal mèdic i té informació sobre diferents casos de diversos països. Amb l'ajuda de la comunicació visual i la informació en diferents idiomes, l'aplicació facilitarà la comunicació entre personal mèdic i la dona refugiada. L'aplicació també facilita la possibilitat de realitzar videoconferències amb altres metges d'arreu del món.
Herstory: és una plataforma digital que permet a les dones refugiades explicar els seus pensaments i proposar solucions per a solucionar el seu problema. A la plataforma hi han diverses gravacions de dones refugiades i les respostes que donen altres usuaris de la web.
Breaking Barriers: és un projecte per trencar les barreres que impedeixen a les dones refugiades poder trobar un lloc de feina. El projecte en sí és una pàgina web on les dones refugiades que estiguin buscant una feina, poden adreçar-se i demanar ajuda per poder trencar aquestes barreres.
HealthMate: és una aplicació web desenvolupada per diverses col·laboradores. La idea es que qualsevol usuaria que estigui en algun camp de refugiat, pugui referenciar geogràficament on hi han problemes de marginació social per la barrera idiomàtica.
E/motion: és una aplicació mòbil que invita a les refugiades a expressar-se com se senten emocionalment. La idea es que qualsevol usuària que tingui un mòbil amb connexió Internet, marqui en un mapa digital, amb un color, la zona on està actualment. Depenent del color, es pot interpretar com es troba emocionalment aquella usuària. Altres usuàries poden visualitzar el mapa i obrir un xat per donar ànims a la refugiada.
Build your own gender violence prevention toolkit: és una pàgina web per a que les refugiades puguin crear un kit de prevenció per evitar qualsevol agressió de violència de gènere. Aquest kit és en obert, i està pensat perquè les entitats d'arreu del món puguin copiar-lo, modificar-lo o millorar-lo.
Beacon: és un braçalet que permet a les dones refugiades estar juntes amb les seves famílies. El braçalet està connectat a diversos telèfons mòbils, el de l'usuaria i el de la família. Quan l'usuaria prem el botó del braçalet, la posició GPS de l'usuaria és enviada, mitjançant un SMS encriptat, a un servidor. Aquest servidor envia la posició GPS als altres telèfons mòbils que estan connectats al braçalet. Axí, la usuaria mai perdrà la seva família.
Coding for refugee women: és una plataforma digital amb l'objectiu d'ensenyar programació a les dones refugiades. La plataforma disposa de traduccions col·laboratives i formacions en obert, perquè les dones refugiades puguin aprendre a programar. Moltes professionals d'arreu del món participen com a mentores de les dones que aprenen a programar.
Marhaba: és una plataforma i aplicació perquè les noies de Siria que arriben als camps de refugiats de Jordania, puguin fer contactes entre elles. Mitjançant la plataforma i l'aplicació, l'objectiu és que les noies puguin adquirir coneixements sobre competències digitals.
Learn & Share: és una plataforma perquè les refugiades intercanviïn coneixements. La plataforma permet que les refugiades connectin entre elles i s'ajudin mútuament. La plataforma facilita que les refugiades interconnectin entre elles, facilitant sortir de la marginació social que poden patir.
Afegeix un nou comentari