Mòbils que ajuden a les persones migrants

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Mòbils que ajuden a les persones migrants

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El projecte Maseltov intentarà fer més agradable la integració de persones migrants amb l'ajuda de noves tecnologies. En aquest projecte hi participa la UOC i serà finançat per la Comissió Europea.

Una de les coses que intenten realitzar les persones que emigren, i ho sabem pels molts amics que han marxat del país, és comprar-se un mòbil. Si pot ser amb connexió Internet millor que millor. Amb un mòbil a la mà, poden comunicar-se amb tothom. Però si a més a més de la comunicació, el mòbil el pot ajudar a integrar-se en aquell país, l'ajuda serà molt benvinguda.

Maseltov, és un projecte de la Comissió Europea que intenta donar assistència mòbil per la inclusió social de les persones immigrants. El projecte consisteix en realitzar tot un conjunt d'aplicacions mòbils que puguin ajudar les persones a l'aprenentatge de llengües o la traducció de textos via càmera del mòbil. També hi haurà videojocs amb finalitat educativa que ajudaran a entendre certes diferències culturals. L'ajuda a la inserció laboral també és fonamental. En aquest cas, hi haurà una aplicació que simularà una entrevista laboral.

Les proves pilots es faran aquest 2013 a Londres i a Viena, amb immigrants procedents de diferents països. La plataforma digital estarà en castellà, anglès i àrab. En aquest projecte hi participa la Universitat Oberta de Catalunya.

Font d'informació: social.cat

Afegeix un comentari nou