Jornada de Dispositius de Reforç Escolar al Vallès Occidental
Comparteix
El 16 de desembre, la UAB acull una jornada de debat sobre els dispositius de reforç escolar on diferents agents presentaran experiències i reptes per promoure l’èxit escolar als municipis del Vallès Occidental.
La Jornada de Dispositius de Reforç Escolar al Vallès Occidental té per objectiu reunir diferents agents que participen i fomenten el debat sobre quina és la situació actual i com es preveu el futur de les activitats que promouen un acompanyament en l’èxit educatiu dels infants i joves. Es vol reflexionar sobre quin ha de ser el rol dels diferents actors que hi participen i com s’ha de gestionar la seva coordinació i organització pensant en la maximització de resultats. A més, es pretén que sigui una trobada entre la pràctica professional i voluntària i l’àmbit acadèmic que treballa l’educació des del seu anàlisi teòric.
La jornada (veure programa complert) serà el 16 de desembre de 9h a 14h a la Sala Lluís Vives de l’Hotel Campus, Vila Universitària de la UAB i s’iniciarà amb una presentació a càrrec del President del Consell Comarcal del Vallès Occidental Ignasi Giménez i del director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) Jordi Prat. Després, la FAS s’encarregarà de presentar el mapa de dispositius de l’estudi assistit al Vallès Occidental, marcant les iniciatives detectades i analitzant-ne les característiques. A continuació, Jaume Viñals Soler, Cap del Servei de Suport a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya parlarà de la dimensió política de l’estudi assistit.
El cos de la jornada està organitzat en dues taules rodones que pretenen obrir converses sobre l’estudi assistit i iniciatives similars que promouen l’èxit acadèmic a partir de l’exposició d’experiències pràctiques i amb l’aportació també de la recerca. El format proposat busca l’aportació d’experts i responsables com a punt de partida d’un debat obert a tot el públic assistent.
La primera taula rodona comptarà amb experts de l’àmbit acadèmic que han estudiat com es pot augmentar l’impacte de l’estudi assistit en l’èxit escolar dels participants. Els ponents seran Jordi Pàmies, que parlarà d’innovació educativa i de l’avaluació feta del programa socioeducatiu CROMA de la FAS; Sheila González, que exposarà l’informe de la Fundació Jaume Bofill que presenta els beneficis de les activitats extraescolars; Jordi Longàs, director científic del programa Caixa – pro infància, i Jordi Feu i Óscar Prieto , que presentaran l’avaluació del programa de mentoria Projecte Rossinyol.
A la segona taula, moderada per Jordi Plana, gerent dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, s'exposaran diversos models d’estudi assistit que s’estan duent a terme actualment al Vallès Occidental, amb models d’organització i promoció dels tallers d’estudi assistit. Hi participarà la regidoria d’Educació de Castellar del Vallès; Ruth González Díaz, responsable dels programes d’Èxit Escolar de Creu Roja Joventut; Ricard Rodríguez, director de la Fundació MAIN, i un centre d’esplai de Terrassa.
L’acte es conclourà amb la intervenció del vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, Carlos Sánchez.
Per assistir-hi cal inscripció prèvia en aquest formulari. Es lliurarà certificat d’assistència a aquelles persones que el sol·licitin.
Afegeix un nou comentari