Àmbit de la notícia
Internacional

Una borsa de treball digital dóna feina a persones refugiades a Alemanya

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • Dues refugiades treballen a una fàbrica d'aliments. Font: Bea Arscott, Flickr
  • Logotip de la borsa. Font: Workeer
  • Dos joves sirians treballen en el sector de la restauració. Font: Zeinab Mohamed, Flickr

Workeer ha estat creada per dos joves alemanys amb la missió de facilitar al col·lectiu refugiat l’accés al món laboral.

En David Jacob i en Philipp Kühn, dos joves emprenedors alemanys, han creat una plataforma digital anomenada Workeer, l’objectiu de la qual és posar en contacte a persones refugiades i empreses amb una mirada oberta i una actitud positiva davant d’aquest col·lectiu. La borsa de treball digital, que també té una aplicació per smartphones, ha estat dissenyada per donar suport als refugiats a l’hora de trobar feina i començar una vida independent a Alemanya. “Una motivació especial per a nosaltres és sentir que els primers refugiats ja han trobat feines a través de Workeer”, afirmen els creadors de la borsa en declaracions a la revista independent The Hundert.

Actualment a la borsa de treball hi ha 2470 feines disponibles en àmbits com l’arquitectura, el màrqueting i les relacions públiques, les telecomunicacions, la medicina, el turisme, la restauració, l’energia, etc. Una característica singular de les ofertes és el fet que es pot filtrar per nivell d’idioma. És a dir: les persones que no tinguin un nivell d’alemany suficientment alt, poden cercar feines on l’expressió oral en alemany no sigui una condició imprescindible, i viceversa, les persones amb un nivell d’alemany alt, poden cercar feines amb un filtre idiomàtic més ampli. En total, segons dades de la mateixa plataforma, hi ha 2998 persones que busquen feina a Workeer i 2227 reclutadors.

Els dos joves creadors, residents a Berlin, van tenir la idea de crear la primera plataforma per trobar feina específicament dissenyada per a refugiats a Alemanya amb la voluntat d’integrar-los dins la societat alemanya i contribuir a la millora del clima social. Segons afirmen Jacob i Kühn en declaracions a Global Voices Online, d’aquesta manera “el seu accés amb èxit al mercat de treball suposa una fita per a la societat en el seu conjunt”. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari