Àmbit de la notícia
Social

Prop de 500 representants de 18 països iberoamericans debatran a Barcelona sobre els reptes de la joventut

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
  • La vuitena edició del Foro es farà al CosmoCaixa de Barcelona i a la Casa América de Madrid
  • El logotip del Foro Iberoamericano
    El logotip del Foro Iberoamericano

El VIII Foro Iberoamericano, coorganitzat per Fundesplai, ofereix del 2 al 7 de maig una vintena de conferències sobre polítiques públiques de foment del treball, participació i educació del jovent.

El CosmoCaixa de Barcelona acollirà el 3 i el 4 de maig una desena de conferències i taules rodones sobre els reptes de futur de la joventut de la regió iberoamericana –formada per l’Estat espanyol, Portugal i els països de parla castellana o portuguesa d’Amèrica Llatina– , en el marc del VIII Foro Iberoamericano “Haciendo política juntos”, coorganitzat per Fundesplai com a entitat sòcia de la Liga Iberoamericana de Organizaciones de la Sociedad Civil contra la Exclusión y la Pobreza, i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB).

Fins a 500 persones de 18 països iberoamericans alimentaran l’espai de diàleg que genera aquest esdeveniment anual. Enguany, personalitats expertes del món de l’associacionisme, l’activisme, la política, el sindicalisme, l’empresa i l’acadèmia, aprofundiran en l’anàlisi de les polítiques públiques que poden fomentar la participació, educació i ocupació del jovent, un dels col·lectius que més pateix la precarietat laboral tot i ser la força motora i el futur de la societat.

De fet, una cinquena part dels i les joves que viuen a Iberoamèrica (31 milions de persones) treballen en feines informals. A Espanya, l’atur entre les persones menors de 25 anys arriba al 41,7%, segons les dades de finals de març d’aquest any extretes de l’Enquesta de Població Activa (EPA).

Experiències i polítiques d’èxit

Entre les persones participants hi haurà membres d’organitzacions internacionals com l’Organisme Internacional del Treball (OIT), el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) i la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL).

A més, aportaran experiències personals en la superació i l’activisme social vinculat a la joventut ponents com Tania Martínez, la primera becària indígena del Programa Fullbright i Premi Nacional de la Joventut 2016 a Mèxic; Ricardo Tadeu, jutge del Tribunal Regional de Treball de Curitiba, del Brasil, i Sandra Guevara, ministra de Treball d’El Salvador.

Partint de l’anàlisi del present, s’aprofundirà en “la incidència en les polítiques públiques de la regió iberoamericana al voltant dels programes, projectes, experiències i polítiques d’èxit en relació a les joventuts”, apunta Núria Valls, directora general de Fundación Esplai i vice-presidenta de la Lliga Iberoamericana.

El Foro també tindrà lloc a Madrid, a la Casa d’Amèrica, el dia 5. Les jornades culminaran el dia 7 amb la Festa Esplai, al Prat de Llobregat. Per a més informació, podeu consultar el programa complet. Les inscripcions són gratuïtes i s’han de tramitar en línia

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari