“Barcelona educa per a la Justícia Global” donarà veu a entitats i centres educatius
Comparteix
Les jornades mostraran experiències reals entre el Tercer Sector i el món educatiu que tenen l’objectiu de construir ciutat i generar un procés de canvi.
"Barcelona educa per a la Justícia Global" són unes jornades que tenen com a objectiu visibilitzar el procés de canvi que, segons afirmen els organitzadors, s’està produint a escala de ciutat a través de les experiències d’educació per a la justícia global entre entitats socials i centres educatius. L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, ha organitzat una activitat de quatre hores de durada amb la voluntat de mostrar les sinergies entre el món educatiu i el Tercer Sector que estan construint ciutat.
Segons afirmen des de l‘organització, l’educació per a la justícia global és un "procés de coneixement i d’anàlisi crítica de la realitat que vincula l’acció local i la seva dimensió global". Amb això, la finalitat és promoure una consciència crítica envers les causes que generen desigualtats i conflictes.
Pel que fa al programa d’actes, hi haurà diferents ponències liderades per experts i expertes del sector. En primer lloc, el director de l’àrea organitzadora, David Llistar, donarà la benvinguda a les persones assistents, acompanyat de Miquel Àngel Essomba, del Comissionat d’Educació i Universitats del consorci barceloní. Posteriorment, es durà a terme una Taula Rodona sota el nom "Claus d’èxit i reptes de les experiències d’educació per a la Justícia Global entre entitats i centres educatius". Els i les participants d’aquest col·loqui seran:
- Cecilia Garcia, coordinadora de Farmamundi de Catalunya
- Maria Sellés, coordinadora pedagògica de l’IES Milà i Fontanals
- Ariadna Domínguez, alumna de l’Institut Montjuïc
- Gemma Blasco, referent de Justícia Global, Cooperació i interculturalitat al Districte d’Horta-Guinardó
- Laura Rubio, professora de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Educació Moral de la UB
La moderadora de la taula rodona serà Marta Comas, directora de l’Àrea d’Innovació, Porgrames i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona. A continuació, i després d’una breu pausa, hi haurà la presentació de quatre experiències a quatre espais diferents. Les persones assistents podran triar a quin espai hi volen anar. Amb tot, es finalitzarà amb una copa de cava.
Les jornades estan organitzades amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona, Lafede.cat i el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei. Se celebraran el dia 18 de maig de 16 a 20h, i l’espai d’acollida serà l’IES Milà i Fontanals, situat a la plaça de Josep Ma Folch i Torres. Per poder-hi assistir, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
Afegeix un nou comentari