“Era foraster i m’acollíreu” destacarà el paper de l’hospitalitat en les religions
Comparteix
Migra Studium, Església Plural i el Museu d’Història de Catalunya organitzen un acte per lloar les tradicions religioses que donen la mà a les persones que fugen de la guerra.
Les tradicions religioses exigeixen sovint un comportament guiat per la moral i certs estaments ideològics. Una d’aquestes pràctiques que sovint reivindiquen és, precisament l’hospitalitat, és a dir, el bon acolliment que es dóna als visitants, amb amabilitat i tota mena d’atenció. En els darrers anys centenars de milers de persones han arribat a les portes d’Europa demanant ser acollides. L’actitud que han demostrat molts Governs davant d’aquest succés és precisament un comportament contrari a l’hospitalitat, i en aquest context, Migra Studium, Església Plural i el Museu d’Història de Catalunya han organitzat un acte per reflexionar sobre el principi de l’hospitalitat en les religions.
L’acte comptarà amb la presència de tres convidats experts en el tema. En primer lloc, Fatiha El Mouali, autora del llibre “Combatre la Islamofòbia. Una guia antiracista” donarà la seva visió després d’una àmplia experiència com a tècnica d’acollida. Llicenciada en Ciències Econòmiques, actualment col·labora amb la Taula d’Igualtat de Granollers i també amb Migra Studium, organitzadora de l’acte. En segon lloc, els assistents podran reflexionar amb Benjamin Forcano, especialista en Ciències Morals i autor de nombrosos llibres i publicacions. Forcano es va llicenciar en Teologia i ha sigut professor en diverses centres teològics. Per últim, l’enginyer agrònom i des de fa temps especialista en migracions Oriol Prado posarà la cirereta del pastís com a responsable de la Xarxa d’Hospitalitat. Actualment també col·labora amb Migra Studium i és coordinador a Catalunya de la Campanya Hospitalitat promoguda per la Companyia de Jesús a tot l’Estat espanyol.
“Les principals tradicions religioses recullen el principi d’hospitalitat com aquella actitud inherent del creient envers les persones que arriben al nostre país, i de manera principal, aquelles que venen buscant un futur millor o fugint dels drames de la guerra i de la pobresa”, afirmen des de l’organització de l’acte. Els assistents a aquesta xerrada rebran el document “Acollir al foraster, l’hospitalitat com a deure i actitud espiritual” editat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa i que ha cedit la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.
L’acte se celebrarà el 25 de maig a les 19h al Museu d’Història de Catalunya. L’objectiu del mateix és centrar la mirada en la riquesa humana i espiritual de les creences religioses sobre l’hospitalitat. Pots descarregar la invitació al següent enllaç.
Afegeix un nou comentari