Àmbit de la notícia
Cultural

#Enosolidaritat: quan tallar raïm és un gest solidari

Entitat redactora
Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a
Marta Rius
  • Verema Solidària
    La Vinyeta. Verema Solidària 2016 Font: Verema Solidària
  • Verema Solidària
    El mecenatge finançarà projectes de la Fundació Astrid-21 i la Fundació Albornà. Font: Verema Solidària
  • Celler Credo. Passejada a vinyes
    Font: Verema Solidària
  • Raventos i Blanc. Verema Solidària 2016
    Raventos i Blanc. Verema Solidària 2016 Font: Verema Solidària

La Verema Solidària 2017 és una experiència que vincula territori, vi i sensibilitat social.

Cada temporada, la pagesia valora la producció del vi en funció de la quantitat i la qualitat del raïm collit. I des de fa un parell d'anys, un nou paràmetre s'ha afegit a la qualificació: la solidaritat. L’associació Impulsa Fundraising i un ampli equip de persones col·laboradores impulsa la segona Verema Solidària, una iniciativa que possibilita la producció d'un vi solidari, aprendre del sector sobre el terreny, conèixer els vins del territori i compartir un àpat elaborat especialment per a l'ocasió. És una experiència oberta a la ciutadania, a la que s'hi pot participar fent aportacions a la campanya de mecenatge, com a patrocini, donant suport o com a col·laboració.

L'objectiu és aconseguir el suficient suport econòmic per a que el projecte “Construïnt oportunitats”, de la Fundació Astrid-21, pugui desenvolupar els itineraris personalitzats que permetran a joves amb discapacitat intel·lectual adquirir les habilitats i coneixements adients per incorporar-se al món de l’empresa. I també per a que la Fundació Albornà, amb el seu projecte Senectus, pugui oferir a tots els seus usuaris en procés d’envelliment les activitats socials i d’autoestima que els ajudaran a viure aquest procés de forma positiva.

Enguany, els i les participants a la Verema Solidària podran escollir entre quatre veremes solidàries, dues al Penedès i dues més a l’Empordà. A l’Empordà podran anar a La Vinyeta o al Celler Cooperatiu d’Espolla i al Penedès i es podrà triar entre el Celler Raventós i Blanc i el Celler Credo.

Enguany, les dates per participar a la Verema Solidària s'han programat pel 2 de setembre (a La Vinyeta); el 16 de setembre (al Celler Credo); el 17 de setembre (al celler Raventós i Blanc) i el 30 de setembre (al Celler cooperatiu d'Espolla). Es pot triar la implicació d'entre diverses opcions: veremar, veremar i reservar una ampolla de Vi Solidari, o fins i tot, disposar d’una plaça en el tast maridatge que obrirà les primeres ampolles a la primavera del 2018. Les reserves s'han de fer a través del correu participa@veremasolidaria.org.

La primera Verema Solidària

La primera edició de la Verema Solidària, al setembre de 2016, va aplegar 274 persones a la finca La Plana, de Finca Parera, de les que 221 eren participants i la resta, voluntàries de l'organització. Un èxit que té arrels al 2015, en la inquietud del vinyeró Rubèn Parera, que coneix de prop les dificultats viscudes per immigrants sense recursos bàsics i vol fer alguna cosa per canviar aquestes situacions. A travès d'una amiga coneix Impulsa Fundraising (IF), petita associació especialitzada en captació de fons i posa la idea a les seves mans. Impulsa Fundraising dissenya llavors un model de funcionament que implica a agents del territori i del món del vi, per una banda, i a empreses i particulars, per l'altra, en benefici d'entitats socials petites i mitjanes del territori. També lidera i gestiona la iniciativa, que neix amb vocació de ser escalable i créixer en geografia i en volum de recursos captats, estenent el que bateja com a #enosolidaritat.

A aquesta iniciativa s’hi ha sumat un equip de persones vinculades al món social, a l’emprenedoria, al sector del vi, de la comunicació i del disseny que no tenien cap relació i que de forma altruista s’han unit per una causa: “Tallar amb l’exclusió social” amb una proposta positiva, lúdica i educativa.

Etiquetes

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari