Àmbit de la notícia
Internacional

Dues ONG del món de la traducció es fusionen per trencar barreres lingüístiques

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • Equip de The Rosetta Foundation (2013).
    Equip de The Rosetta Foundation (2013).
  • Logo de Translators Without Borders.
    Logo de Translators Without Borders.
  • Logo actualitzat de The Rosetta Foundation.
    Logo actualitzat de The Rosetta Foundation.

Translators Without Borders i The Rosetta Foundation, les principals ONG  de l’àmbit de la traducció al món, comencen un procés d’integració mantenint espais d’autonomia. 

“Hem vist com per exemple durant la crisi de refugiats a Grècia, la informació pot salvar i transformar vides”. Això és el que afirmava Andrew Bredenkamp, membre dels consells de Translators Without Borders (TWB) i The Rosetta Foundation (TRF) durant el mes de juny en una entrevista. L’accés a la informació en diferents idiomes pot millorar la vida de la gent i, precisament, trencar amb les barreres lingüístiques a través de la traducció és la missió que mou aquestes dues ONG, de les més importants a tot el món en el seu àmbit.

Enguany, ambdues organitzacions han decidit fer una passa endavant amb una acció concreta: unir-se i treballar conjuntament per incrementar l’eficiència dels serveis lingüístics que donen. D’una banda, The Rosetta Foundation treballa amb voluntariat traductor a través de la plataforma Trommons, desenvolupada pel Localisation Research Centre de la Universitat de Limerick. A la plataforma de l’ONG irlandesa, les entitats poden penjar els seus projectes i una comunitat de més de 10.000 professionals de la traducció els selecciona en funció de la llengua per traduir els documents sense cap cost i de manera altruista. Per la seva banda, Translators Without Borders va néixer als Estats Units el 2010, un any després que ho fes TRF i ha desenvolupat en aquests anys la seva plataforma de traducció, Kató.

Aquesta fusió s’ha produït perquè d’aquesta manera podran expandir els serveis i productes oferts, amb la voluntat de millorar les seves respectives missions. D’una manera més específica, TWB tindrà ara accés al model comunitari de The Rosetta Foundation i a la seva tecnologia. La part positiva per TRF és que podran tenir un accés a audiències més àmplies a més de comptar amb una millor professionalització de les seves operacions.

De moment, les dues entitats mantindran les seves identitats i alguns espais d’autonomia com les plataformes Trommons i Kató, els Consells d’ambdues organitzacions o els espònsors. Els canvis més profunds es realitzaran de cara a l’any següent, ja que la fusió va ser anunciada al juny del 2017 i encara s’han d’acabar de tractar alguns temes pràctics.

Segons afirma The Rosetta Foundation en un comunicat, en els darrers cinc anys i especialment després del brot d’Ebola entre 2014 i 2015, hi ha més consciència i sensibilització respecte a la importància de les llengües com a part important de la resposta humanitària i la cooperació al desenvolupament. En aquest temps, les dues ONG han construït comunitats per assegurar que les organitzacions locals tenen accés a recursos en els idiomes dels llocs on treballen. Pel que fa al voluntariat, aquells qui estiguin col·laborant amb TRF també ho podran fer amb TWB i viceversa. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari