Àmbit de la notícia
Projectes

Moisès Sala: "La nostra música genera una energia transformadora, positiva i vital"

Entitat redactora
F Pere Tarrés
  • Moisès Sala, director i creador de Gospel Sense Fronteres
  • Gospel Sense Fronteres té un radi d'actuació mundial
  • Gospel Sense Fronteres a l'Àfrica.

El creador de Gospel Sense Fronteres ens explica com va sorgir el projecte i quin paper hi juguen les persones voluntàries que hi participen.

Quan i per què Gospel Viu Choir decideix engegar Gospel Sense Fronteres?

Gospel Sense Fronteres és el projecte d’acció solidària i responsabilitat social a favor de la infància que vam impulsar el 2006, quatre anys després de la fundació de The Gospel Viu Choir i just dos anys després del primer concert (Ripoll, 2014). El projecte va sorgir de la voluntat d’anticipar-nos al que, tradicionalment, acostumem a fer els músics i artistes en general: atendre les peticions de les entitats que ens ho demanen i col·laborar-hi amb un concert benèfic. No en teníem prou, i vam voler crear un projecte propi que atengués, durant tot un any, les necessitats d’alguna de les entitats que ens demanaven ajuda.

Quines són les tasques i la missió de Gospel Sense Fronteres?

Mirem de focalitzar tots els esforços econòmics, de difusió i promoció, de posada en valor a través de les nostres xarxes, de producció de concerts, etc... en una sola entitat (amb independència de seguir fent concerts solidaris per les altres entitats que ens ho demanessin). 

D’aquesta manera aconseguíem allargar, molt més enllà d’un sol concert, el protagonisme i la repercussió, dins l’entorn de TGV CHOIR, de l’entitat escollida, implicant-nos amb ella, coneixent-la en primera persona, vivint-la de ben a prop; en definitiva, donant sentit real i cert a la nostra música fent que tota l’energia que és capaç de crear tingui una realitat transformadora, positiva i vital.


Quin és el vostre àmbit geogràfic?

Hem treballat per a entitats nacionals i internacionals, per a nens de Catalunya, de l’Estat i del món sencer (Àfrica, Madagascar, Índia,...).

Compteu amb persones voluntàries? Quin paper hi juguen?

Els propis cantants són els voluntaris del nostre projecte, fent-lo gran i dotant-lo de sentit a cada concert, a cada producció, a les xarxes, als entorns personals i familiars; cada component de TGV és el millor voluntari que podem tenir. I, a partir d’ells, tota la gent que ens segueix i que ens ajuda amb la seva il·lusió i col·laboració des de sempre.

Ens podeu avançar quins són els propers reptes i projectes de Gospel Sense Fronteres?

Hem dedicat el GSF 2017 al projecte #INVULNERABLES que encapçala Sor Lucía Caram i la Fundació Rosa Oriol, juntament amb la Fundació FCB i l’Obra Social La Caixa, entre moltes altres empreses, i que tindrà com a acte cabdal el concert del proper 21 de novembre a les 21.30 hores, a l'Auditori de Barcelona. Després d’un 2016 d’aniversari en el qual vam omplir el Gran Teatre del Liceu amb més de 2.300 persones el mes d’octubre en la festa de GSF 2016, els cantants de TGV van escollir aquest projecte d’entre tots els que ens van arribar. Ja estem recollint les propostes de projectes per a 2018, amb molta il·lusió!

L’any passat vau celebrar el 10è aniversari de Gospel Sense Fronteres. Com us veieu d’aquí a 10 anys?

Esperem que d’aquí a 10 anys el projecte GSF sigui transversal, haguem aconseguit la implicació directa de moltes altres formacions de gospel que lluitin al nostre costat, i nosaltres al seu, per arribar més i millor a tots els infants del nostre petit país anomenat Terra.

 

Més informació

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari