Àmbit de la notícia
Projectes

Com combatre els prejudicis islamòfobs?

Entitat redactora
F Pere Tarrés
  • Cartell 'Com combatre els prejudicis islamòfobs?'
    Cada una de les sessions estarà dedicada a un àmbit diferent i hi participaran tant representants d’entitats com persones expertes del món musulmà
  • Islam
    Teixint Xarxes vol donar a conèixer quina és la realitat de les persones i col·lectius de religió musulmana presents a Catalunya

El seminari servirà per conèixer i debatre al voltant dels estereotips sobre l’Islam i les persones de religió musulmana.

Justícia i Pau organitza, per aquest mes d’octubre, un seminari que pretén donar resposta a tots aquells prejudicis islamòfobs que afecten a les dones, que són de caire xenòfob, que fan referència a l'activitat laboral i que van en contra de la llibertat religiosa d'aquestes persones. En total, seran 4 les sessions participatives que tindran lloc a la seu de La Fede (C. de les Tàpies, 1) de Barcelona a les 19.00 h.

Així doncs, per tal de conèixer i debatre al voltant dels estereotips i dels prejudicis sobre l’Islam i les persones de religió musulmana, el seminari comptarà amb la presència de Wafaa Moussaoui Rahhab (Islamic Relief), Bombo Ndir (Associació de Dones Immigrades Subsaharianes), Alba Cuevas (SOS Racisme), Ghassan Saliba (CCOO Catalunya) i Taoufik El Cheddadi El Harrak (islamòleg i sociòleg).

Cada una de les sessions estarà dedicada a un àmbit diferent i en cada una d’elles hi participaran tant representants d’entitats com persones expertes del món musulmà. El coneixement de les dones musulmanes obrirà el cicle i el seguiran la xenofòbia i la recerca de feina per part de les persones de religió musulmana, per acabar-lo tancant el tema de la llibertat religiosa.  

Amb aquesta activitats, Justícia i Pau segueix un curs més amb la campanya Teixint Xarxes, que vol donar a conèixer quina és la realitat de les persones i col·lectius de religió musulmana presents a Catalunya, així com les discriminacions que pateixen. Per tal de participar en aquest seminari, gratuït per a tots els públics, des de l’organització es recomana fer la inscripció prèvia a projectes@justiciaipau.org.

Més informació

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari