Anna Gómez: "Podem millorar l'educació dels nostres fills i filles fomentant una parentalitat positiva"
Comparteix
La coordinadora pedagògica-social de la Fundació Social del Raval ens explica la tasca que desenvolupa l'entitat en aquest barri de Barcelona, els projectes que duen a terme i com treballen el tema del voluntariat.
Quina és la missió de la vostra fundació?
La nostra missió és educar integralment a infants, adolescents, joves i les seves famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social i acompanyar-los en els seus processos socioeducatius perquè, en un entorn plural, arribin a ser membres actius de canvi vers una societat més cohesionada i més justa, possibilitant el seu creixement personal i educant en valors.
Amb quins col·lectius treballeu principalment?
Nosaltres treballem amb infants, joves, famílies i dones que viuen al barri del Raval de Barcelona i els seus voltants.
Quines accions o activitats dueu a terme?
La Fundació Social del Raval treballa mitjançant els següents serveis: el Servei d’Atenció a les Famílies amb l’Escola de Pares i Mares (plans de treball, tallers, xerrades, etc.); el Servei de Centre Obert i el Servei de Centre Diari amb activitats ordinàries (reforç escolar, jocs, esport, tallers, etc.), comunitàries (festes al barri, activitats, etc.), activitats extraordinàries de Nadal, Setmana Santa i estiu (casal i colònies); i el Programa del Voluntariat i els alumnes de pràctiques (formació i xerrades).
En què consisteix el projecte d’Escola de Pares i Mares?
L'Escola de Pares i Mares és un projecte que dóna suport a adults pel seu apoderament personal i també en l'educació dels fills i filles. És un espai d'informació i formació, on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva esdevenen eines que permeten millorar la tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels fills i filles, i d'ells i elles mateixes, en els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.
Sota aquest context es realitzen activitats i tallers que plantegen possibles solucions pedagògiques sense crear receptes, doncs cada nen i nena és un món i la seva família un univers. Entre tots podem millorar l'educació dels nostres fills i filles fomentant una parentalitat positiva.
Com valoreu la participació dels pares i mares en aquest projecte?
La participació és molt important per les famílies i els adults que venen ja que la finalitat del projecte és donar eines pel desenvolupament de la persona. El fet de parlar i debatre sobre temes que els toquen molt de prop, poder compartir experiències amb altres adults i sentir-se part d’un grup els enriqueix i ho valoren positivament.
De quina manera treballeu el tema del voluntariat?
L’entitat té un projecte específic sobre el voluntariat. El Racó del Voluntariat és un projecte que impulsa el compromís d’actuació a favor dels infants, joves i famílies de l’entitat.
El voluntariat dedica una part del seu temps lliure a realitzar una acció al servei dels altres, de manera altruista i acompanyant a les persones en els seus processos de vida. A l’entitat es distribueix entre l’acció directa amb els menors en el programa educatiu i l’acció directa amb les famílies en el programa social. Treballem amb els voluntaris i voluntàries mitjançant el projecte de Forma-Acció, un projecte formatiu i d’assessorament del voluntariat.
Vols afegir alguna cosa més que consideris important?
Us convidem a veure les activitats que es fan mitjançant la nostra pàgina web, entrant als diferents blogs.
Afegeix un nou comentari