Àmbit de la notícia
Internacional

L’Institut de Drets Humans de Catalunya convoca el Premi Solidaritat 2017

Entitat redactora
Fundació Autònoma Solidària
  • Iaioflautes i Catalunya Plural recullen el Premi
  • Acció dels Iaioflautes a La Caixa

Aquest premi, s’atorga des de 1987 a persones, col·lectius i entitats destacats en la lluita pels drets humans.

El Premi Solidaritat és el guardó que entrega des de fa 30 anys l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). Aquest té per objectiu reconèixer a persones, entitats i col·lectius destacats en la lluita per la defensa dels drets humans. Ja s’ha iniciat el període de recepció de candidatures que restarà obert fins al 31 de gener de 2018.

El Premi Solidaritat de l’IDHC s’entregarà a partir del febrer de 2018 i es farà una cerimònia al Parlament de Catalunya. Des del 1998, i amb motiu del cinquantè aniversari de la Declaració Universal de drets Humans de Catalunya es va crear la ‘Menció especial per a mitjans de comunicació’. Aquesta menció té per objectiu reconèixer als mitjans i professionals d’aquests que aposten per incloure la perspectiva de drets humans de manera ferma i explícita. La junta directa de l’IDHC escull qui guanya aquesta menció.

Al llarg dels 30 anys de trajectòria, el Premi Solidaritat ha premiat a molts col·lectius i entitats. La primera entitat premiada, l’any 1987, religiós de l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes que va destacar per la seva tasca pedagògica amb infants del carrer al barri del Raval. Al llarg d’aquestes edicions s’hi troben altres noms com: l’ONG Justícia i Pau, la Unitat de Malalties Tropicals Importades del Cap-Drassanes de Barcelona, Fundación Marianao i Pallassos sense Fronteres o la Fundació SURT. L’any passat, el premi concedit va ser pel col·lectiu Iaioflautes, sorgit a partir de les protestes del 15M i integrat per persones grans presents a moltes mobilitzacions populars dels últims anys. Han participat de manera molt activa, per exemple, en la lluita contra els desnonaments i  la precarietat laboral. La ‘Menció especial per a mitjans de comunicació’ va ser pel grup Catalunya Plural amb motiu de “preservar un periodisme lliure i independent i de defensar l’estat del benestar”.

Per a saber-ne més, es poden consultar les bases

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari