Àmbit de la notícia
Cultural

Cinema sobre migracions i asil a la UAB, el 'No direction home'

Entitat redactora
Fundació Autònoma Solidària
  • Imatge del documental "In this world"
  • Fotografia de Natasha, la protagonista del documental.
  • Imatge del cas de Tarajal que denuncia el documental "Tarajal: desmuntant la impunitat a la frontera sud"
  • Imatge d'un protagonista d' "At  home in the world"

Pel·lícules com “In this world”, “Natasha”, “Tarajal: desmuntant la impunitat a la frontera sud” i “At home in the world in our world” es podran veure en els pròxims mesos al Cinema de la UAB. 

La Fundació Autònoma Solidària organitza el cicle de cinema “No direction home”, una mostra de pel·lícules per reflexionar sobre els drets de les persones migrades, les causes dels desplaçaments forçats, la cerca de refugi de grups vulnerables, el paper dels poders públics o els procediments d’acollida, entre d’altres. Així doncs, després de cada projecció, persones expertes de la temàtica debatran sobre el film.

Aquest cicle de cinema, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de Cultura en Viu i l’Escola de Cultura de Pau, s'emmarca en el Programa d’Acollida de la FAS. Aquest programa contribueix a la integració de les persones sol·licitants de protecció internacional residents al campus de la UAB. Se centra en el desenvolupament d’actuacions d’acollida i acompanyament, i en la realització d’accions de sensibilització i mobilització ciutadana.

El dimarts 27 de febrer a les 11.00h començarà el cicle de cine amb la projecció de “In this world”. Aquest film explica el viatge de dos joves afganesos que creuen el continent europeu des de Pakistan fins a Anglaterra. L’Ainhoa Ruiz, del Centre DELÀS d'estudis per la Pau, contribuirà a la sessió participant en el debat que tindrà lloc en finalitzar el llargmetratge.

Natasha” és la segona pel·lícula del cicle documental que es donarà a conèixer el 22 de març a les 10.30h. Aquest curtmetratge parla del viatge de la Natasha, una dona trans pakistanesa, que viu una història de trànsits. Trànsits entre fronteres, físiques i abstractes, que determinen si estàs dins o fora del sistema. Aquest cop, els participants del debat seran: la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, el col·lectiu Sinver – UAB, el Rodrigo Araneda, president d'ACATHI (Migració, refugi i diversitats LGTBI+) i el Dan Ortínez, co-director del curtmetratge.
 
En tercer lloc, es projectarà el dijous 5 d’abril a les 11.00h “Tarajal: desmuntant la impunitat a la frontera sud”. El documental critica els fets ocorreguts a la platja de Tarajal al febrer de 2014, que són una mostra de com el cos policial vulnera amb total impunitat les lleis dels seu propi país així com convencions i acords internacionals. El Xavier Artigas, co-director d’aquest documental, assistirà al col·loqui final.
 
El cicle de cinema documental conclourà el divendres 4 de maig a les 11.00h amb “At home in the world in our world”. Aquesta pel·lícula narra la història d’un grup d’infants que, a diferència dels nens i nenes de qualsevol altra escola, porten una motxilla plena de records dolorosos. La Sílvia Carrasco, membre d'EMIGRA (Grup de recerca en Migracions, Educació i Infància) contribuirà amb la seva experiència al debat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari