Entitats socials fan una crida a recuperar la Llei 24/2015 sobre habitatge i pobresa energètica
Comparteix
Envien una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, perquè prioritzi aquesta reivindicació i demani al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, la retirada del recurs d’inconstitucionalitat contra la norma.
L’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) i l’Aliança contra la Pobresa Energètica, entitats promotores de la Iniciativa Legislativa Popular que va impulsar la Llei 24/2015, han fet arribar una carta al president català, Quim Torra, per demanar-li “un compromís públic i inequívoc” per recuperar aquesta normativa i aconseguir que s’apliqui en la seva totalitat.
La Llei 24/2015 va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el juliol del 2015 amb l’objectiu de fer front a les situacions d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, però el govern espanyol hi va interposar el maig del 2016 un recurs d’inconstitucionalitat que va comportar la supressió d’algunes de les mesures proposades.
Segons les organitzacions, la llei “va demostrar una gran eficàcia durant els 9 mesos que va estar en vigor completament” i va permetre que s’aturessin “milers de desnonaments”, augmentés el parc d’habitatge públic, s’asseguressin reallotjaments adequats i s’aturessin milers de talls energètics.
Una quarantena de desnonaments cada dia
La situació, però, és actualment molt diferent. En la carta, les entitats recorden que a Catalunya es produeixen 43 desnonaments diaris i i denuncien “la ineficàcia de les Meses d’Emergències” a l’hora de complir amb la seva funció, arribant a acumular casos d’espera de més de 6 mesos.
Per aquest motiu, demanen a Quim Torra que prioritzi la recuperació d’aquesta normativa i que en la seva trobada amb el president espanyol, Pedro Sánchez, prevista per al 9 de juliol, li transmeti la petició de retirar “immediatament” el recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta llei.
Alhora, les entitats exigeixen al Govern català l’aplicació dels articles contra la pobresa energètica que sí que estan vigents i el desplegament de les mesures necessàries per ampliar el parc d'habitatge social fins arribar al 15% obligatori per al 2028.
Afegeix un nou comentari