Grup de lectura sobre Hannah Arendt

Portada del llibre d'Hannah Arendt
Dimarts, 12/11/2013 fins Dimarts, 03/12/2013

Una proposta en 4 sessions de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) sobre una de les obres cabdals de la pensadora alemanya – nordamericana d'origen jueu.

L'ICIP proposa aquest Grup de lectura i reflexió, al voltant del llibre d'Hannah Arendt “Sobre la violència, que ha editat l'Institut, juntament amb Angle Editorial, dins de la col·lecció “Clàssics de la pau i la noviolència”.

El Grup estarà moderat per Vicent Martínez Guzmán (doctor en filosofia, director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau i promotor de programes d'Estudis per la Pau i el Desenvolupament a diverses universitats).

  • Són quatre sessions (els dies 12, 19 i 26 de novembre, i 3 desembre 2013), de 18:00 a 20:00 hores
  • Lloc: seu de l'ICIP (Gran Via 658 baixos, Barcelona)
  • Obert a tothom fins a esgotament de places (i fins l'11 de novembre de 2013)
  • Inscripcions: activitats.icip@gencat.cat, o al telèfon 93 554 42 86

Sobre Hannah Arendt (des de l'ICIP)

Considerada una de les pensadores polítiques més influents del segle XX, es formà amb Heidegger, Jaspers i Bultmann. D'origen jueu, l’any 1933 fugí d’Alemanya i, després d’uns anys com a apàtrida a París, va emigrar als Estats Units, on va exercir de professora en diverses universitats. Tot i que rebutjava ser classificada com a filòsofa, avui dia, gràcies al seu pensament independent i la seva concepció de la llibertat política, Arendt té un paper cabdal en els debats filosòfics contemporanis”.

Data: 

Dimarts 12 nov

Hora: 

18:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
activitats.icip@gencat.cat