La supervisió d’equips d’educadors i educadores socials. Eines i casos, des de la interpel·lació

Supervisar
Divendres, 08/11/2013 fins Divendres, 29/11/2013

Per què és necessària la supervisió? Què és i què no és la supervisió? Quins són els elements conscients i inconscients que la supervisió intenta treballar?

El paper del supervisor serà el d'estimular la reflexió en l’equip, així com permetre l’expressió de les tensions que genera el treball socioeducatiu. Tot plegat amb la finalitat d’anar elaborant un llenguatge comú en l’equip que permeti una reflexió més entenedora, eficient, rigorosa, rica i econòmica, per tal d’aconseguir la millora de l’acció educativa.

Es dibuixen d’aquesta manera els dos grans àmbits del treball professional de l'educador i l’educadora social: la part tècnica, relacionada amb la tasca encomanada i amb la manera en què és desenvolupa, i la part que té a veure amb la relació que s’estableix amb l’educand per tal de facilitar el seu procés de desenvolupament.

La supervisió, des d’aquest vessant, ha de suposar per a l’equip un procés de recerca, de professionalització, de millora contínua, en el benentès que els professionals de l’equip són la base en aquesta construcció d’un llenguatge comú, d’uns objectius comuns, a partir del respecte i del posicionament ètic.

Objectius de la supervisió:

  • Estimular la reflexió sobre la pràctica educativa.
  • Fomentar la creació d’un llenguatge comú de reflexió i pensament en l’equip.
  • Gestionar de manera òptima les tensions que genera l’acció socioeducativa.
  • Afavorir l’anàlisi per a la millora de l’estructura institucional.

A càrrec de: Enric Lletjós, Bru Pellisà, Carlos Sánchez-Valverde i Jordi Usurriaga.

Dates: 8, 15, 22 i 29 de novembre

Horari: de 15h a 20h

Preus: Col·legiats/ades i/o amics/gues del CEESC i associats a l’ACELLEC: 65€ No col·legiats/ades: 85€ Persones aturades i/o pensionistes: 75€

Data: 

Divendres 08 nov

Hora: 

15:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat