Àmbit de la notícia
Ambiental

Fartets, truites, barbs o esturions: l'aventura entre peixos del joc ICTIO

Entitat redactora
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a
Anna Parisi
  • ICTIO és un joc de cartes de divulgació científica al voltant dels peixos d'aigua dolça de Catalunya
    Font: GRECO
  • El joc ha estat testejat  també per estudiants de secundària
    El joc ha estat testejat també per estudiants de secundària Font: GRECO
  • El joc ICTIO és una manera divertida d'aprendre sobre 53 espècies de peixos i sobre els ecosistemes d'aigua dolça
    El joc ICTIO és una manera divertida d'aprendre sobre 53 espècies de peixos i sobre els ecosistemes d'aigua dolça Font: GRECO

Jugar és una de les maneres amb les quals podem aprendre ciència. I inventar el joc ICTIO és la proposta del Grup de Recerca en Ecologia Aquàtica Continental de la Univesitat de Girona per difondre el seu coneixement.

Els rius, llacs, estanys i aiguamolls són els ecosistemes aquàtics continentals on es desenvolupa el joc ICTIO. Qui hi juga aprèn conceptes com hàbitat, migració, espècies amenaçades i espècies invasores, i sobre la importància i problemàtiques que els afecten. Protagonistes del joc són 29 espècies de peixos autòctones de Catalunya, incloent-hi 2 regionalment extingides i 6 que han estat translocades, i les 24 espècies exòtiques més importants. Guanya la partida qui aconsegueix recrear l'hàbitat que contingui més espècies vulnerables, és a dir aquelles que actualment estan en pitjor estat de conservació. Les espècies exòtiques punten negativament.

Des de la Universitat de Girona van crear una proposta de joc de cartes sobre peixos per transferir conceptes ecològics i científics. Després de testejar-lo amb instituts, escoles i botigues especialitzades, van començar a sorgir una demanda per comprar el joc.

Té un preu de 12 Euros i es pot encarregar a través de l'Associació Cen, i a botigues de natura com Oryx o la del Zoo de Barcelona, entre d'altres.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari