‘Trenquem els estereotips’, la campanya de joguines no sexistes per a la igualtat de gènere
Comparteix
L’Institut Català de les Dones inicia una acció de sensibilització per superar els estereotips de gènere que reben els infants a través dels jocs i les joguines.
‘Trenquem els estereotips’ és la nova campanya de l’Institut Català de les Dones (IDC) per promoure la igualtat de gènere. L’objectiu de la campanya és superar els clixés sexistes que els jocs i les joguines transmeten als infants. En total són quatre les imatges dissenyades amb il·lustracions de joguines que fàcilment s’identifiquen amb cànons de gènere. Amb diferents eslògans, les creativitats tenen un denominador comú: ensenyar a no discriminar per raó de gènere.
Els eslògans de les diferents imatges són: ‘Faig màgia amb la pilota de rugbi’, ‘Faig volar l’estel per sobre el campament’, ‘Condueixo per paisatges fantàstics’, i ‘Quan ballo, tinc superpoders’. La divulgació dels dissenys es fa a través de cartells, xarxes socials, premsa escrita i vídeo i tindrà lloc fins al proper 7 de gener del 2019.
“Els jocs i les joguines no són només un entreteniment, sinó que també són instruments que serveixen per a construir imaginaris i identitats”, afirmen des de l’IDC. Que un nen pugui jugar amb una nina sense ser discriminat o que una nena gaudeixi jugant a jocs de superherois són algunes de les realitats que persegueix la campanya.
De la mateixa manera que la salut o l’educació, l’organisme públic explica que el joc és vital pel desenvolupament físic, intel·lectual i social dels infants. La campanya dóna compliment a la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes. En concret, apel·la a l’article 23, que estableix que les administracions públiques de Catalunya amb competències han d’emprendre accions per sensibilitzar i informar sobre la importància del joc en la transmissió dels estereotips sexistes.
Tanmateix, la Llei prohibeix la comercialització de jocs i joguines que siguin vexatoris per a les dones o que facin un ús sexista del llenguatge. També ho fa amb aquells productes per a l’ús lúdic que fomentin l’agressivitat i la violència entre infants i adolescents.
Afegeix un nou comentari