Un vídeo de Lafede.cat ajuda a identificar si una informació internacional afavoreix la justícia global
Comparteix
Divulga un recull de consells i bones pràctiques encaminades a millorar la quantitat i la qualitat d'aquest àmbit de la informació als mitjans de comunicació pel que fa a temes de desenvolupament i solidaritat.
Lafede.cat interpel·la la ciutadania amb el vídeo titulat 'Com pots saber si una informació internacional afavoreix a la Justícia global?', intentant conscienciar sobre la necessitat de corresponsabilitzar-nos de la interpretació de la informació que rebem. De manera molt divulgadora, pretén fomentar un “periodisme amb visió global per a una ciutadania global”.
El vídeo fa referència al 'Vademècum per a una informació internacional responsable', que conté 10 recomanacions i que va ser presentat al febrer de 2016 en el marc de la Beca Devreporter. Aquest darrer projecte persegueix també promoure un periodisme internacional de qualitat, i porta ja fent-se tres edicions, amb la quarta en preparació.
L'organització d'entitats per a la justícia global anima la ciutadania a posar en coneixement dels organismes que vetllen per la bona qualitat de la informació totes les pràctiques periodístiques se surten del periodisme fet amb responsabilitat. Algunes opcions per fer-ho serien contactar a través de les xarxes socials amb la persona que ha elaborat la informació, comunicar-ho al mitjà a través del defensor o la defensora de l’audiència, contactar amb el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Mèdia.cat o amb la mateixa federació.
Altres iniciatives per fomentar un periodisme responsable a les quals es suma aquesta són l’Observatori del discurs discriminatori als mitjans de Mèdia.cat i Maldito bulo, amb versions per migracions i per feminismes.
Afegeix un nou comentari