Àmbit de la notícia
Jurídic

Dincat presenta el Llibre Blanc de la Discapacitat a Catalunya

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a
Dani Gallart
  • El Llibre Blanc de la Discapacitat ha estat elaborat pels professors de l’IESE Joan Fontrodona, Luis Palencia i José Antonio Segarra. Font: Unsplash.
    El Llibre Blanc de la Discapacitat ha estat elaborat pels professors de l’IESE Joan Fontrodona, Luis Palencia i José Antonio Segarra. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
  • De les 15.000 persones que treballen als CET, 10.000 tenen risc de perdre el seu lloc de feina. Font: Unsplash.
    De les 15.000 persones que treballen als CET, 10.000 tenen risc de perdre el seu lloc de feina. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.

El llibre alerta de la baixa ocupabilitat de les persones discapacitades i de les dificultats a les quals s’enfronten quan treballen.

El proper dilluns 17 de juny a les 10.00 h, l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat (AEES Dincat), juntament amb l’escola de negocis IESE, presenten en un esmorzar de premsa, el Llibre Blanc de la Discapacitat a Catalunya.

El mateix dilluns a les 17.00 h, es farà la presentació institucional a l’auditori del Cosmocaixa de Barcelona.

El Llibre Blanc de la Discapacitat ha estat elaborat pels professors de l’IESE Joan Fontrodona, Luis Palencia i José Antonio Segarra.

L’objectiu és presentar els principis i eixos clau d’un nou model d’integració social i laboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats.

L’estudi replanteja les característiques que en el futur haurien de tenir els centres especials de treball (CET) per poder continuar sent un model sostenible, d’èxit i que garanteixi l'ocupació i el dret al treball d’un col·lectiu especialment vulnerable i amb unes singularitats específiques que requereixen solucions pròpies.

L’obra conclou que a Catalunya hi ha unes 300.000 persones amb discapacitat en edat laboral, el que representa un 16’3 % del total de la població a l’Estat espanyol.

D’aquesta xifra, al voltant de 15.000 persones treballen en centres especials de treball i 10.000 d’elles són persones amb discapacitat amb especials dificultats, que poden perdre el seu lloc de feina.

Les dades alerten de la baixa ocupabilitat, i en els cas de les persones que aconsegueixen treballar, s’enfronten a dificultats molt importants.

 

L’AEES Dincat

L’AEES Dincat és l’associació empresarial que agrupa i representa a les entitats d’iniciativa social, sense ànim de lucre i d’àmbit català, el col·lectiu de les quals són persones en situació de vulnerabilitat, principalment persones amb discapacitat intel·lectual.

El sector sempre ha evolucionat fent front a les dificultats, però als darrers anys, els efectes de la crisi i les retallades han fet que la situació sigui insostenible.

Per aquest motiu, l’associació ha elaborat el Llibre Blanc de la Discapacitat, per ser conscients de la situació en la que es troba el sector i fer un conjunt de propostes que serveixi d’eina d’interlocució amb les parts implicades en el sector (administració, empresa privada i societat).

 

Informacions relacionades

Les condicions laborals dels centres especials de treball arriben al TSJC

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari