Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya
Comparteix
La Fundació Aspasim es proposa donar visibilitat a la discapacitat en l’imaginari popular català mitjançant una campanya de micromecenatge.
Normag pot ser el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya. Precisament, això és el que s’ha proposat la Fundació Aspasim, amb l’objectiu de donar visibilitat a les discapacitats en l’imaginari col·lectiu català a través de les festes populars. Amb el llançament d’una campanya de micromecenatge per recollir fons, la mestra gegantera Dolors Sans, creadora de diferents figures del folklore català, serà l’encarregada de dissenyar l’anhelat gegant.
La construcció del gegant Normag s’adaptarà amb un disseny perquè pugui ser portat per persones amb discapacitats intel·lectuals i físiques, tot promovent la creació d’una colla gegantera inclusiva. Serà dinamitzada per la mateixa Fundació Aspasim i Oratge Associació, especialitzades en l’atenció i inclusió de persones amb discapacitats.
Les persones que hi col·laboren amb mecenatge rebran recompenses com un mocador de la Colla gegantera, un clauer fet al Taller ocupacional d’Aspasim, una samarreta del gegant, participar en la passejada del gegant el dia del Bateig o el nom brodat a les faldilles. La campanya de finançament col·lectiu es va engegar el 20 de juny a través de Verkami.
La captació de fons acabarà abans del 30 de juliol. Part de les aportacions es destinaran a la producció del marxandatge vinculat al gegant i a la seva difusió. La producció d’en Normag es preveu que es faci a l’agost, i el bateig i lliurament de les recompenses coincidirà amb les Festes de la Mercè de Barcelona, al mes de setembre.
80 anys de la Fundació Aspasim
L’entitat potencia el benestar i la inclusió de les persones amb discapacitat greu, a través de projectes educatius, laborals, d’habitatge i d’oci. La Fundació Aspasim ofereix suport als centres educatius per incloure els infants amb discapacitat a les escoles. A més, té una escola pròpia pels infants que ho necessiten i fa formació sobre inclusió per a professorat.
Afegeix un nou comentari