Accem llença una campanya per sensibilitzar sobre la discriminació laboral de les dones migrades
Comparteix
#MujeresIN assenyala que les dones migrades pateixen més atur i cobren salaris més baixos.
Accem ha llençat una campanya per sensibilitzar la societat sobre la discriminació que les dones migrades pateixen en l’entorn laboral i facilitar la seva inserció laboral. Segons dades de #MujeresIN, les dones migrants pateixen més atur i cobren salaris més baixos. A més, aquest col·lectiu sovint experimenta un descens de l’estatus social respecte al qual tenien en el seu país d’origen i la discriminació també s’evidencia en les condicions de precarietat de les feines que exerceixen.
A l’Estat espanyol, 24 de les 47 milions de persones que hi viuen són dones, és a dir, el 51%. En total, l’11% del total de la població té origen estranger, gairebé el mateix nombre tant per dones com per homes. Una dada rellevant és que el 43% de les dones que treballen en el servei domèstic, com és el manteniment de la llar o la cura de persones, és d’origen estranger. Per contra, només el 8% de les dones migrades es dediquen a professions científiques o intel·lectuals i el 2% ocupen càrrecs directius.
Des d’Accem han defensat que les persones migrades aporten valors positius de la diversitat, com un aprenentatge mutu, nous coneixements, capacitat de resiliència o més talent i cohesió. L’entitat, en aquest sentit, treballa per a la integració en la igualtat, sense discriminació, etiquetes ni prejudicis.
La campanya, així doncs, també posa en relleu les dificultats amb les quals es troben les dones pel fet de provenir d’un país diferent. Les barreres lingüístiques i culturals, les condicions socioeconòmiques per tirar endavant sense recursos, la xenofòbia i el racisme pel seu origen o factors psicosocials com la frustració o el sentiment de pèrdua en són alguns exemples.
Accem es defineix com una ONG que treballa per a la millora de les condicions de vida de les persones en situació de risc o d’exclusió social, tot afavorint la inserció laboral. L’entitat ha facilitat un formulari en el web de la campanya per tothom qui vulgui sumar-s’hi. A més, ha posat a l’abast una guia descarregable de la campanya per ampliar la informació.
Afegeix un nou comentari