Comunicació en acció: Campus Gutenberg 2019
Comparteix
El Campus Gutenberg aporta eines, continguts, estratègies i intercanvi de coneixement per a comunicar amb rigor i creativitat la ciència. Enguany té lloc del 16 al 17 de setembre.
Més de 50 activitats que s’emmarquen en l’esdeveniment de Comunicació Científica més gran de Catalunya, el Campus Gutenberg, una cita important per totes aquelles persones i entitats que treballen per fer arribar qualsevol aspecte de la ciència a la ciutadania, d’una forma innovadora i creativa.
La novena edició de l’esdeveniment tindrà lloc el 16 i 17 de setembre al Cosmocaixa de Barcelona, i es donarà pas amb joves del moviment ‘Fridays For Future’ interpel·lant a les empreses a prendre mesures de forma immediata per tenir alguna possibilitat de fer front a l’emergència climàtica, amb l’ajuda de professionals de la comunicació científica.
Els objectius de la trobada són impulsar el periodisme, la comunicació, la cultura i la divulgació científica, i la seva interrelació i treball en xarxa. En aquest sentit s’oferiran xerrades, tallers, espais de discussió i debat, laboratoris d’idees i de networking, per millorar les competències dels professionals, donar a conèixer noves iniciatives i fomentar possibles col·laboracions.
L’assistència al Campus és gratuïta i l’accés és obert a públic general. Ha estat organitzat per la UPF Barcelona School of Management i l’Obra Social ‘La Caixa’, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia.
D’entre les conferències, es tractaran temes com per exemple, com adaptar el missatge en funció dels diferents canals (escrit o televisió), altres més específics com la diversitat afectivo-sexual i la ciència, i es qüestionarà si amb el canvi climàtic s’apropa alhora un canvi de llenguatge.
Un dels tallers aproparà als assistents algunes eines per aconseguir accedir amb la recerca als platós de televisió, i un altre donarà algunes pistes sobre tècniques de guerrilla per la divulgació d’urgència.
El final del primer dia conclourà amb un espectacle de ciència, a càrrec de la Dra. Lana Vuli, seguit de les ‘Beer For Science’, una trobada informal per fer networking amb cerveses.
Afegeix un nou comentari