Àmbit de la notícia
Social

9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a la Filmoteca de Catalunya

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Vanesa Vilaseca
  • 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

L’edició d’enguany està dedicada a la pedra seca amb motiu de la inclusió de la candidatura l’'Art de la pedra seca: coneixements i tècniques' a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO) l’any 2018.

Un total de tretze entitats de la xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial hi participen a la mostra, en què es projecten cinquanta films de temàtica variada durant les trenta-cinc sessions que tenen lloc a 18 municipis del país durant l'estiu i la tardor com Vila-rodona, Puigcerdà, la Terreta (Tremp), Barcelona (Gràcia), la Seu d’Urgell, Palamós, Esterri d’Àneu, Mas de Barberans, el Cogul, Ripoll, Manlleu, Roda de Ter, Torroella de Montgrí, la Vall d’en Bas, Reus, Sant Feliu de Guíxols, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es projecten produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general i es poden veure filmacions amateurs antigues, documentals i pel·lícules de ficció que mostren testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La Mostra també vol donar visibilitat a com l’audiovisual ha calat en l’etnografia i ha contribuït a explicar i documentar allò que ha investigat.

La primera edició es va celebrar l’any 2011 a Barcelona. Des de l’any 2013 la Mostra és multiseu i entre les cultures convidades s’hi troben Itàlia, Mèxic, Galícia i la cultura occitana.

Consulta el programa complet per a més informació.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari