Consells per fer una presentació en línia
Comparteix
Les presentacions en línia poden arribar a ser molt pesades. Perquè això no passi cal organitzar bé la informació i dissenyar la seva presentació.
Avui en dia quan presenteu un projecte, quan presenteu la memòria d’activitats o quan feu l’assemblea general de socis i sòcies, heu d’utilitzar alguna eina per fer les presentacions en línia. Mitjançant aquestes eines podreu dissenyar i presentar tota la informació que heu d’explicar, però molt resumit i d’una forma molt clara.
Però a vegades, i molt probablement us ha passat, heu vist presentacions que són un desastre informativament. Molt de text, zero síntesis, poques imatges... això genera poc interès per les persones que han de visualitzar aquesta presentació. Com ho podeu fer, doncs, per què les vostres presentacions siguin atractives i interessants?
A continuació us descrivim alguns consells perquè les presentacions tinguin un bon interès per part del vostre públic.
Sabeu qui mirarà la vostra presentació en línia?
Abans d’iniciar l’eina amb la qual fareu la presentació, hauríeu d’agafar un paper en blanc o obrir un document en blanc del bloc de notes del vostre ordinador. Penseu bé. Quines persones seran els destinataris de la vostra presentació? Els vostres socis i sòcies de l’entitat? L’alumnat d’un institut?
A part també de tenir clar quin és el públic objectiu de la vostra presentació en línia, també hauríeu de tenir clar quin és l’objectiu de la vostra presentació en línia i el missatge que voleu transmetre.
Mitjançant tota aquesta informació podreu delimitar la vostra presentació. Podreu decidir quin serà l’estil de la vostra presentació, com serà el disseny i fins i tot, escollir correctament l’eina amb la qual fareu la presentació en línia.
Estructurar la informació com si fos una història
Moltes presentacions en línia són desastroses perquè tenen molta informació. Pàgines i pàgines d’informació, a vegades repetida, que provoquen que la gent s’adormi. Com podeu fer que el vostre públic segueixi la presentació amb atenció?
L’ideal seria estructurar la informació com si fos una història. Amb un inici, un desenvolupament i un final. Fins i tot, a vegades es poden posar girs de guió per enllaçar temes. D’aquesta manera es pot mantenir la tensió de l’espectador o espectadora.
Això ho podeu fer amb un processador de texts, no cal que ho feu directament a l’eina de presentacions en línia.
Inici de la presentació
L’inici de la vostra presentació pot causar que la gent es quedi a la sala on es projectarà, o no. Quantes vegades heu anat a una presentació en línia i la persona ponent comença ressaltant tot el seu currículum? Evidentment que cal que feu una petita introducció a la vostra persona, però no cal destacar tots els cursos i formacions que heu fet al llarg de la vostra vida.
Pot ser molt interessant començar amb una dada trencadora, un missatge potent que més endavant podreu desenvolupar amb més solvència. Mitjançant aquest cop d’atenció, tindreu el vostre públic més centrat en la presentació que no en la pantalla del seu dispositiu mòbil.
Desenvolupament de la presentació
En aquest pas hauríeu de poder desenvolupar tota la vostra argumentació o presentar tota la informació que heu de presentar. Sintetitzeu bé el que voleu presentar, agrupeu per categories i subcategories tota la informació que voleu presentar.
Final de la presentació
En aquesta secció hauríeu de fer un petit resum del que heu exposat, sobretot, reforçant les idees que heu destacat. Podeu resumir el missatge principal que volíeu explicar i fins i tot fer una proclama de crida a l’acció. No oblideu de donar la vostra informació de contacte per si algú, més endavant, té un dubte i us el vol consultar.
Dissenyar la teva presentació
Ja teniu tota la informació que heu d’inserir dins la presentació en línia. Ara sí que podreu obrir el programa que feu servir. D’eines de presentació en línia n’hi han varis, com:
El disseny de la vostra presentació en línia hauria de respectar les següents regles de disseny:
- Marges
Tot el contingut de la vostra presentació en línia hauria de respectar els mateixos marges a totes les pàgines. Queda molt malament veure diferents marges a cada pàgina. Cal uniformar aquest aspecte.
- Colors
Heu d’utilitzar els mateixos colors sempre. Si teniu un llibre d’estil gràfic, utilitzeu-lo, ja que hauria d’haver-hi els colors corporatius.
- Tipografia
El mateix. Com a molt utilitzar-ne dos. Una pels títols i l’altra pel contingut. Les dues haurien de ser de famílies diferents, una sans i una serif, per exemple.
Afegir contingut multimèdia
És molt interessant afegir les imatges que podeu. Les podeu obtenir del contingut ‘42 bancs d’imatges on trobar fotografies lliures de drets’. Mitjançant les imatges ajudareu al fet que el missatge s’entengui millor.
També podeu inserir vídeos. La majoria d’eines de presentacions en línia permeten la inserció de vídeos provinents de Youtube, Vimeo o Daily Motion. Això sí, els vídeos haurien de ser curts, ja que si no poden ocupar tot el temps de la vostra presentació.
També podeu utilitzar infografies. Les infografies és una manera de mostrar informació però de manera gràfica. Això ajudarà molt a les persones a entendre el missatge que esteu transmetent. També ajuden molt a comunicar, quan hi han moltes dades.
Aquí podeu trobar eines per fer infografies.
Afegeix un nou comentari