Àmbit de la notícia
Social

Amnistia Internacional denuncia que més de 3.000 professionals sanitaris han mort per Covid-19 al món

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • Una infermera amb un EPI jau al terra en un hospital.
  • Amnistia Internacional denuncia que més de 3.000 professionals sanitaris han mort per Covid-19 al món.
    Amnistia Internacional denuncia que més de 3.000 professionals sanitaris han mort per Covid-19 al món

L’informe de l’entitat destaca que a l’Estat són 63 les persones de l’àmbit de la salut que han mort.

Si bé ha deixat alguna cosa palesa la pandèmia de la Covid-19, és que ha castigat aquells col·lectius que estaven a primera línia, en especial professionals de l’àmbit de la salut. Així ho destaca un informe presentat per Amnistia Internacional, on s’assenyala que més de 3.000 professionals sanitaris han mort a causa de la Covid-19 a tot el món. Aquesta xifra, emmarcada en la realitat de l’Estat espanyol, se situa en 63 persones que han perdut la vida arran de la malaltia.

“Els governs han de rendir comptes per les morts del personal sanitari i dels treballadors essencials que no van protegir de la Covid-19”, ha assenyalat l’organització arran de la presentació d’un informe que documenta les experiències de professionals de la salut a tot el món. Tot i això, Amnistia Internacional ha matisat que la xifra de defuncions actual és segurament inferior a la real.

En l’informe, l’entitat explica la situació que han viscut algunes persones treballadores de l’àmbit de la salut, que han patit represàlies com ara la detenció, amenaces i acomiadaments quan han denunciat que treballaven sense el material de protecció adequat. Segons les dades recopilades per Amnistia Internacional, la xifra de sanitaris morts per països es distribueix de la següent manera:

  • Estats Units (507)
  • Rússia (545)
  • Regne Unit (540)
  • Brasil (351)
  • Mèxic (248)
  • Itàlia (188)
  • Egipte (111)
  • Iran (91)
  • Equador (82)
  • Espanya (63)

Les històries darrere de les xifres que ha explicat Amnistia Internacional al seu informe són múltiples. A Ciutat de Mèxic, per exemple, un metge entrevistat va explicar a l’entitat que els professionals dedicaven al voltant del 12% del seu salari mensual a comprar equips de protecció individual. A Egipte, per la seva banda, es van documentar els casos de nou persones treballadores que van ser detingudes arbitràriament. A més, als Estats Units una assistent d’infermeria va ser acomiadada després de publicar un vídeo on demanava més equips de protecció individual.

En almenys 31 països analitzats es van registrar informes de vagues, amenaces de vaga o protestes del personal sanitari i treballadors essencials a causa de condicions laborals perilloses. Alguns països, en aquesta línia, van respondre amb represàlies. Per últim, en el cas d’Espanya, amb més de 52.000 professionals infectades i 63 persones mortes, Amnistia Internacional ha engegat una campanya per exigir la protecció del personal sanitari i que es destinin més recursos per a la sanitat pública. A més, ha demanat saber exactament els professionals contagiats i a on ho van fer.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari