Jordi Cussó: "Si vols treballar per la pau has d’acceptar que no seràs ben vist"
Comparteix
El 'Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques' pretén oferir eines útils per a totes aquelles persones que volen dedicar-se a aconseguir pacificar entorns i construir societats més cohesionades.
“Si vols treballar per la pau has d’acceptar que no seràs ben vist”, amb aquesta sorprenent revelació començava la Master class de el tercer trimestre del el Postgrau en Cultura de la Pau, impartida pel professor Jordi Cussó. El 'Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques'.
S'ofereix des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i Il-3 pretén oferir eines útils per a totes aquelles persones que volen dedicar-se a aconseguir pacificar entorns i construir societats més cohesionades, és per això que els tres tutors dels mòduls del postgrau compten amb una llarga experiència sobre el terreny i poden parlar honesta i realistament des de les seves vivències.
El professor Jordi Cussó porta més de 25 anys treballant en projectes internacionals a favor de la Pau i actualment, a més de president de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, porta un projecte de pacificació en república Dominicana, amb aquesta llarga trajectòria a seus esquena va voler encarar la Master class de el tercer mòdul del Postgrau: 'Cap a la cohesió social' amb una xerrada sobre "una visió pràctica de la feina a favor de la pau”.
En aquesta conferència va deixar clar algunes de les coses que havia descobert en els seus anys de treball com que “Les persones que es creuen perfectes, es tornen intolerants i no poden treballar per la pau”, per treballar per la pau cal ser empàtic i comprensiu, el que ha de començar sempre per reconèixer els nostres propis errors i debilitats.
“Si vols treballar per la pau has d’acceptar les espines de la realitat. Les roses són belles, encara que tinguin espines".
Amb aquest consell de Jordi Cussó, a què s’uneixen el tutor del primer mòdul del postgrau i mediador internacional en conflictes, Jordi Palou-Loverdos, i el tutor del segon mòdul i Catedràtic d’ètica, Francesc Torralba, es vol animar a tothom que vol millorar els seus entorns, treballar per la superació de ressentiments i fomentar la convivència a què vegin la bellesa, acceptin les seves debilitats i s’esforcin en aconseguir que la bondat i la solidaritat prevalguin, tot i saber que mai va a ser perfecte.
A la 11a edició del 'Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques' s'ofereixen les eines, les capacitats de gestió i transformació pacífica de conflictes i comunicació per als professionals, que la societat actual requereix i es necessiten.
Entre d’altres, els coneixements del postgrau es poden aplicar en àmbits com la mediació, la facilitació de diàlegs, l’educació intercultural i per la pau, el disseny, assessoria, gestió i avaluació de projectes interculturals i de cohesió social, la promoció i defensa de la cultura de la pau, la cooperació a el desenvolupament, la comunicació i disseny de campanyes de sensibilització, la gestió de relacions interculturals, en centres i iniciatives de memòria històrica i en la investigació i docència.
En definitiva, professionals per a un futur en què “creure en la llibertat signifiqui treballar per posar remei a les situacions injustes que encara existeixen”.
Afegeix un nou comentari