Àmbit de la notícia
Internacional

‘L’Amore È Uguale Per Tutti’, una plataforma reivindicativa a Itàlia

Entitat redactora
IdemTV
Autor/a
Carme Porta
  • Mario Allegranzi, artífex de ‘L’Amore è Equuale Per Tutti’.
    Font: IdemTV

Mario Allegranzi és l'artífex d'una idea que va néixer fa cinc anys com a iniciativa reivindicativa i de sensibilització social. 

Què és 'L’Amore È Uguale Per Tutti'? 

És una plataforma virtual que va néixer el 2015. Es desenvolupa, bàsicament,  a les xarxes socials, a partir d’una pàgina de Facebook i, en menor escala, a Instagram i Twitter. Va néixer, precisament, amb aquest objectiu: crear un espai virtual on poder tractar temes relacionats amb el col·lectiu LGTB a Itàlia, sobretot en l’àmbit dels drets i avenços en la situació d’acceptació i en temàtiques que poguessin interessar el col·lectiu, així com difondre missatges per a entendre millor aquesta realitat.

Com va sorgir la idea?

La idea va sorgir durant una de les meves llargues permanències als Estats Units, on havia anat a aprofundir el meu coneixement professional en l’àmbit audiovisual. Tenia ganes de realitzar alguna cosa relacionada amb el món audiovisual per posar-ho en pràctica.

El primer projecte, i d’aquí va sorgir tot, és un vídeo: 'Italia, è arrivato il momento', que se centra en el tema del matrimoni igualitari perquè, en aquell moment, hi havia iniciades converses amb el govern per aprovar la llei d’unions civils i no la de matrimoni. La plataforma es va crear en paral·lel al llançament del vídeo a xarxes amb aquesta reivindicació.

Quins són els objectius de la campanya?

Els objectius se centren en la difusió del missatge d’acceptació i la idea principal és la de fer divulgació de projectes audiovisuals a les xarxes socials per crear més sensibilització i consciència a la població italiana. No només dirigit a les persones homòfobes o discriminatòries sinó també a aquelles que mai han tingut contacte amb persones LGTB i que no s’han plantejat mai si accepten o no el matrimoni igualitari i altres drets pel col·lectiu.

Crear una consciència que abans no existia, una sensibilització que fins a aquell moment no s’havia intentat difondre. La idea principal és que si una persona és homòfoba, es quedarà així, desafortunadament, però és diferent si algú no té una opinió perquè mai s’ha aturat a pensar si està a favor o no, hi ha una bona part de la població amb la qual es pot treballar per crear aquesta sensibilització.

Com es manté en el temps una comunitat i mobilització virtual com aquesta?

La campanya i la plataforma virtual han tingut èpoques de més activitat i altres de menys i no sempre hem mantingut la mateixa línia pel que fa a la presència a les xarxes. A més, han anat sorgint altres projectes col·laboratius al llarg del temps.

Per exemple, hem col·laborat amb el Casal Lambda de Barcelona i, fa un parell d’anys, vam fer un projecte audiovisual molt interessant relacionat amb el suïcidi dins del col·lectiu LGTBI, una temàtica de la qual es parla molt poc i hi ha molt poc material. Vam decidir començar aquesta aventura de col·laboració que va ser molt positiva i vam acabar fent un vídeo de sensibilització que va tenir una acollida molt positiva a Catalunya i l’estat espanyol.

Teniu propers objectius i campanyes?

Ara mateix estan començant a sorgir algunes idees per a noves campanyes. Ens estem acostant a la celebració dels 5 anys de la creació de la plataforma. La idea és tornar a tenir més presència a les xarxes, tornar a contactar amb les persones que ens segueixen i començar a bastir nous projectes.

A Itàlia, amb l’aprovació d’una llei contra l’homotransfòbia, és un moment important i podria ser que ens centrem en això, però la idea és seguir amb la sensibilització, no només pel que fa a la legislació sinó a altres aspectes: culturals, d’acceptació social..., és a dir, que aviat tindrem novetats.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari