CRAM celebra 25 anys protegint i preservant la biodiversitat marina del litoral català
Comparteix
En aquest temps, l’entitat ha recuperat més de 700 tortugues marines i ha assistit a més de 350 dofins i balenes.
En aquest 2021, la Fundació CRAM celebra el seu 25è aniversari i per aquest motiu, organitzarà un seguit d’activitats programades que anirà anunciant al llarg de l’any. De dels seus inicis al 1996, la fundació ha recuperat més de 700 tortugues marines que han pogut tornar al seu habitat natural. També ha assistit més de 350 dofins i balenes trobades embarrancades a les platges i una setantena d’aus protegides.
La directora del centre, Elsa Jiménez, explica que “un rescat va molt més enllà d’una acció de conservació perquè desperta en molta gent l’emoció de ser millors persones”. En aquet acte de celebració, l’entitat ha alliberat cinc tortugues marines que van ingressar al CRAM per interacció pesquera, el principal motiu d’ingrés, i que ja es trobaven donades d’alta per tornar al seu medi natural.
Jiménez ha destacat que la fundació ha desenvolupat una cinquantena de projectes científics entorn de la conservació d’espècies i ecosistemes marins, així com que més de 280.000 persones han participat en les activitats educatives i formacions que han organitzat. També ha remarcat que unes 1.500 persones s’han involucrat en el seu programa de voluntariat. “El CRAM desperta i alimenta emocions i valors que ens fan sentir orgull de la nostra pròpia humanitat”, apunta Jiménez.
L’entitat referent per protegir la biodiversitat marina
Tot i que ja van iniciar la seva activitat al 1991 arran una epidèmia vírica que va afectar centenars de dofins, l'entitat va ser fundada el 22 d'abril de 1996 amb l’objectiu de protegir la biodiversitat marina davant les amenaces globals, a través d'accions locals.
Al principi, l’entitat comptava amb un equip de persones voluntàries i un pressupost simbòlic per donar assistència immediata les 24 hores del dia a qualsevol exemplar d'una espècie marina protegida que fos objecte de pesca accidental o d'embús en qualsevol punt del litoral català. Però a mesura que s’ha evidenciat la importància de las seva tasca, el centre ha anat creixent per poder assistir el màxim nombre d’exemplars i seguir investigant.
Des del 2011, disposen d’un Centre de Recuperació d'Animals Marins en els espais naturals de delta del Llobregat, amb unes instal·lacions punteres en clínica i recuperació de cetacis, tortugues i aus marines. D’aquesta manera, poden assistir les tortugues marines fins que estiguin preparades per tornar al seu medi natural.
D’altra banda, la fundació també disposa d'un edifici d'investigació, amb una sala d'estudis post mortem i un laboratori que permet avançar en els estudis científics d'aquest àmbit. Així mateix, compta amb un edifici d'educació, en el qual realitzen una tasca de conscienciació i sensibilització sobre els problemes que afecten el medi marí.
Fundesplai i CRAM signen un conveni per consolidar i potenciar l’objectiu compartit de fer possible un món millor
Aquest passat dimecres 21 d’abril, Fundesplai i la Fundació CRAM van signar un conveni amb l’objectiu de consolidar i potenciar la missió d’ambdues entitats. L’acord destaca la defensa del medi ambient i la voluntat d’educar i sensibilitzar a les noves generacions i a la població en general. Totes dues entitats, a més de compartir veïnatge en el Prat de Llobregat, tenen en comú una llarga trajectòria al servei de l’altruisme, l’educació i la sostenibilitat, treballant sense descans per fer possible un món millor.
Avui acompanyem i felicitem a @crampress en el seus 25 anys de treball i sensibilització pel medi ambient, especiament mars i oceans. Objectius que contribuirem a assolir i consolidar gràcies a l'acord de col•laboració signat recentment entre @crampress i @fundesplai pic.twitter.com/lqvpDOOxEq
— Fundesplai (@fundesplai) April 24, 2021
Afegeix un nou comentari