Fascurt, un festival audiovisual amb olor de mar
Comparteix
L'esdeveniment, que tindrà lloc del 8 al 10 de juliol, està organitzat per l’Associació cultural AKONGA i compta amb el suport de l’Ajuntament del Masnou i la Diputació de Barcelona.
El Fascurt és el festival de curtmetratges del Masnou, una iniciativa que va néixer el 2003 entre amics i amigues i que ha anat creixent fins a convertir-se en un referent de l’audiovisual al Maresme i arreu.
Un festival Km0, fet a casa
El festival que enguany celebra la 19ª edició i tindrà lloc del 8 al 10 de juliol, està organitzat per l’Associació cultural AKONGA i compta amb el suport de l’Ajuntament del Masnou i la Diputació de Barcelona.
Akonga, Acció Kon Ganas, ubicada a El Masnou, és una associació sense ànim de lucre que neix amb la voluntat de difondre la cultura posant-la a l’abast de tothom i fomentar la creativitat en el camp de l’audiovisual.
Està formada per persones provinents de diversos sectors culturals que amb el seu temps i dedicació desinteressada fan que la cultura esdevingui comunitària.
No és Cannes, però és el Cannes català
El 2008 el festival va entrar a formar part de la CI&VI Festivals de Catalunya (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya) portant-lo al nivell d’altres festivals de reconegut prestigi en el territori català.
El festival, que ja porta 18 anys en funcionament, ha esdevingut una plataforma per a que directores i directors novells o ja guardonats mostrin els seus treballs. Tot i la vocació del festival de mantenir el seu format delicat i proper, són moltes les persones que s’apropen al municipi per gaudir de bones propostes audiovisuals amb olor de mar.
Més de 900 curts s’hi presenten cada any optant a guanyar alguns dels 4 premis en les categories de ficció, animació, undercurt i premi del públic. Curts en varis formats i per a tots els gustos per gaudir de 3 nits de platja i cinema.
Moltes propostes i de molta qualitat
En l’anterior edició, que per raons de Covid es va celebrar al cinema La Calàndria del Masnou, s’hi van presentar propostes molt interessants.
Entre les guanyadores, trobem El gran Corelli, una història de lluita i perseverança d’Abel Carbajal; Xoves de comadres, un magnific relat del matriarcat de Noemí Chantada; Ni oblit ni perdó, una memòria viva sobre Guillem Agulló de Jordi Boquet i, El tratamiento, una sàtira d’ Álvaro Carmona.
Afegeix un nou comentari