Àmbit de la notícia
Social

Crida del ‘Fòrum contra les violències de gènere’ per aplegar cent persones voluntàries

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Sònia Pau
  • Concentració del 19 de juliol a la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra els feminicidis convocada per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.
    Font: Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere
  • Nois i noies participant al XV Fòrum contra les Violències de Gènere l'any 2019.
    Nois i noies participant al XV Fòrum contra les Violències de Gènere l'any 2019. Font: Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

‘Feminismes, lluita i acció, contra la violència institucional’ és el títol de les jornades que es faran els dies 4, 5 i 6 de novembre en format semipresencial a l’Espai Francesca Bonnemaison, a Barcelona.

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere organitza del 4 al 6 de novembre la dissetena edició del ‘Fòrum contra les violències de gènere’ per posar a sobre de la taula les violències institucionals, veure com aquestes impedeixen el lliure exercici dels drets de les dones i per mostrar com la societat s’organitza o es podria organitzar per fer-hi front. Necessiten un centenar de persones voluntàries per col·laborar-hi.

Les jornades ‘Feminismes, lluita i acció, contra la violència institucional’ es faran, com ja és habitual, a l’Espai Francesca Bonnemaison, a Barcelona, però com que es preveu que les mesures sanitàries limitaran el nombre de persones assistents, les taules rodones i els debats també es podran seguir de forma virtual.

Amb els motors de l’engranatge de la preparació engegats, les organitzadores fan una crida per aconseguir un centenar de persones voluntàries per tirar endavant la iniciativa. “Necessitem col·laboració en temes logístics perquè tot funcioni. Les jornades seran semipresencials i això vol dir que caldrà voluntariat per rebre les persones convidades i el públic, però també perquè funcioni tota la tecnologia per fer la transmissió virtual”, explica Esther Herrera, responsables de projectes de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.

Per apuntar-se al voluntariat cal ser major d’edat i “tenir interès per viure en una societat mes respectuosa, igualitària i lliure”, segons la definició de les organitzadores. Al web s’hi pot trobar una informació molt detallada de les possibilitats de participació i les tasques a assumir van des d’una categoria general fins a suport tècnic audiovisual i suport a les xarxes socials, passant per ’Fòrum Jove’ i donar suport a la relatoria.

Tant al setembre com a l’octubre es faran sessions informatives per a les persones que hi estiguin interessades. L’organització ja compta amb una base de dades de voluntariat de les altres edicions, però Herrera explica que al juliol s’hi ha apuntat una desena de persones noves.

El ‘Fòrum Jove’ és una de les activitats que requereix més voluntariat: es farà el divendres, dia 5, i uns sis-cents nois i noies participaran al matí en una gimcana al Parc del Fòrum, a Barcelona. La gimcana es desenvoluparà al voltant dels valors de la justícia global. Després, a la tarda, hi haurà també una taula jove de debat.

Cap a un model de ciutadania igualitari

El ‘Fòrum contra les violències de gènere’ s’organitza des de l’any 2005 i té l’objectiu de contribuir a la sensibilització i la prevenció de les violències masclistes, però també d’avançar en la construcció d’un model de ciutadania igualitari. “Estem contentes de consolidar-nos com un espai de trobada i de reflexió ciutadana”, indica Herrera.

La setzena edició del 'Fòrum contra les violències de gènere' es va haver de fer el novembre passat en un format totalment virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19. El títol va ser ‘Les dones: invisibles massa temps, essencials sempre’. En la valoració final, les organitzadores destacaven que el format en streaming de les taules rodones i els debats havia permès arribar encara a més gent que els anys anteriors.

Hi va haver 4.930 inscripcions i es van fer quaranta-dues activitats. Hi van participar una cinquantena de ponents i una seixantena d’entitats. De la mà de l’associació Hèlia es van fer dues exposicions virtuals: Dones Supervivents i Resistències de dones a Catalunya i Palestina.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari