Rastrejador: quines marques de roba es preocupen per la seguretat de les seves fàbriques?
Comparteix
La Campanya Roba Neta llança una eina per mostrar quines empreses no donen suport al nou acord que vol millorar la situació de les treballadores i els treballadors de Bangladesh.
La xarxa internacional d'ONGs, sindicats i organitzacions de persones consumidores Campanya Roba Neta ha llançat un rastrejador públic per mostrar quines marques donen suport i quines no a la firma del nou acord vinculant que vol millorar la seguretat de les seves fàbriques tèxtils a Bangladesh.
L'eina assenyala Zara, H&M, Primark i Lidl com unes de les marques que no estan interessades en millorar les condicions de les treballadores i els treballadors, mentre que subratlla la bona disposició d'altres empreses com Uniqlo, Asos o Tesco.
L’Acord sobre Seguretat d’Edificis i contra incendis de Bangladesh es va iniciar després de l'ensorrament de l'edifici Rana Plaza el 2013, que va matar 1.134 persones. Segons la Campanya, l'acord ha aconseguit fer les fàbriques més segures durant vuit anys gràcies a la seva capacitat d'aplicació legal, la transparència, i els mecanismes d'auditories i supervisió.
Tanmateix, l'acord ha finalitzat i les negociacions entre els sindicats i les marques no han aconseguit tirar endavant la signatura d'un nou acord i, per tant, l'antic ha entrat en un període de pròrroga que es tancarà el 31 d'agost.
Per això, la Campanya Roba Neta s'ha dirigit a les marques per instar-les a comprometre's amb els principals elements del nou acord, entre els quals hi situen que sigui vinculant i individual per a cada empresa, que tingui una supervisió independent i que s'expandeixi a altres països. A la banda positiva del rastrejador, han col·locat les que han respost positivament a la crida, mentre que a la banda negativa hi ha aquelles que consideren un obstacle per al nou acord.
Afegeix un nou comentari