Àmbit de la notícia
Comunitari

Osona celebrarà el Mes de l'Economia Social i Solidària al setembre

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Ona Bachrach
  • Aquest setembre se celebra la cinquena edició del Mes de l'Economia Social i Solidària.
    Font: alTERna't
  • Després d'una edició cancel·lada per la Covid-19, torna a Osona el Mes de l'Economia Social i Solidària.
    Després d'una edició cancel·lada per la Covid-19, torna a Osona el Mes de l'Economia Social i Solidària. Font: alTERna't
  • La cinquena edició oferirà xerrades sobre mobilitat sostenible, consum responsable, energia i mesures agroecològiques per a la transició ecosocial.
    La cinquena edició oferirà xerrades sobre mobilitat sostenible, consum responsable, energia i mesures agroecològiques per a la transició ecosocial. Font: alTERna't

Les entitats d’alTERna't oferiran més d'una vintena d'actes durant el Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona.

Després d'una edició ajornada per la Covid-19, aquest setembre se celebra la cinquena edició del Mes de l'Economia Social i Solidària, una iniciativa impulsada per la plataforma alTERna't i l'Ajuntament de Manlleu, amb l'emergència climàtica com a eix temàtic.

alTERna't és una xarxa d'entitats que acull i impulsa totes aquelles iniciatives que defensen l'economia ecosocial, és a dir, prioritzar la rendibilitat social en lloc dels beneficis purament financers. Un dels seus projectes estrella és el Mes de l'Economia Social i Solidària, celebrat a la comarca d'Osona, amb la voluntat de visibilitzar nous models econòmics que donin resposta a la crisi climàtica actual.

El respecte mediambiental i la sostenibilitat són valors arrelats als principis de la xarxa alTERna’t. “Des de les entitats de l’economia ecosocial es mostra un compromís ambiental amb la comunitat i el territori”, sosté Montserrat Luque Garrofé, tècnica de Desenvolupament Local i de Dinamització d’Iniciatives Socioeconòmiques com la xarxa alTERna't.

“Aquesta edició ens aportarà eines per actuar en diversos camps, com és el consum responsable, la mobilitat sostenible o la reutilització de la roba”, afegeix Luque. No obstant això, per segon any consecutiu i a causa de la pandèmia, l'alTERna't no podrà celebrar la seva fira habitual. La majoria d'activitats s'han organitzat a l'aire lliure i s'ofereixen inscripcions prèvies "per controlar l'aforament", recorda Luque.

 

Un programa variat 

La programació que proposen els organitzadors és molt variada. Per una banda, ofereixen taules rodones que busquen donar resposta a l'emergència mediambiental des de l'economia social i solidària. Trobarem xerrades sobre mobilitat sostenible, consum responsable, energia i mesures agroecològiques per a la transició ecosocial.

Les taules rodones es complementaran amb un seguit d'activitats; una mostra documental sobre crisi climàtica, jornades gastronòmiques sobre productes tradicionals locals, la presentació del llibre 'Arrelats a la terra' de Francesc Font o la projecció del documental 'Viure de l'aire', entre moltes altres propostes.

Altrament, el Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona també comptarà amb espais participatius com tallers, xerrades o representacions teatrals. Alguns d’ells seran el 'Taller de reutilització i personalització de samarretes', a càrrec de l'Associació Tapís i Temps x Temps o xerrades pràctiques sobre els avantatges del programari lliure.

Per acabar, dissabte 2 d'octubre tindrà lloc l'acte de cloenda a l'Embarcador del Ter de Manlleu, amb una assemblea d'entitats d'economia social i solidària i una festa de tancament.

El programa complet d’actes, amb tots els detalls de cadascun, es pot consultar en aquest enllaç.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari