Càpsula d'Educació Social: presentació del primer postgrau de supervisió d'equips socioeducatius

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials (CEESC)
Barcelona
Dijous, 05/06/2014

La Universitat de Barcelona (UB) i el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials (CEESC) presenten el primer postgrau de supervisió d'equios socioeducatius.

Gràcies al conveni entre la UB i el CEESC, i amb la col·laboració de SER.GI. Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social, Institut Gestalt, Associació ARGO. Recerca, gestió i organització en serveis socials, i la Fundació Nou Barris per a la Salut mental, neix el primer postgrau de supervisió d’equips socioeducatius.

Es farà en 1 any (30 crèdits, 300 hores). I la matrícula serà de 1.800 €


Tríptic informatiu.


Constarà de 4 mòduls:

  • L'espai institucional (3 crèdits).
  • La supervisió d'equips educatius (12 crèdits).
  • Metodologies i eines complementàries en la supervisió d'equips socioeducatius (12 crèdits).
  • Bones pràctiques i experiències d'èxit (3 crèdits).

S’iniciarà l’octubre del 2014 i una de les seves particularitats és que no caldrà matricular-se de tot el postgrau. Es podran fer els dos mòduls centrals (2 i 3), individualment o conjuntament, i donaran dret cada un d'ells a un títol d'extensió universitària (i per a aquests títols no cal cap titulació universitària prèvia).


El desenvolupament de l'estat del benestar ha fet que en els darrers anys hagin augmentat els equips d'intervenció socioeducativa que per realitzar la seva tasca en un entorn d'alt contacte interprofessional i en un espai on la relació amb l'altre és la principal eina de canvi, fa que moltes vegades siguin necessaris elements de reflexió i supervisió sobre les dinàmiques comunicatives que es donen dins del grups-equips en les institucions socioeducatives i socials (en sentit ampli), així com tot el que remou aquesta relació amb l'altre.


Entre els docents del postgrau estaran, entre d’altres: Asun Llena, Jordi Usurriaga, Bru Pellissa, Enric Lletjós, Mònica Gijón, Rafel López Zaguirre, Josep Maria Bastús, Eduard Sala, Carlos Sánchez-Valverde, Jordi Amenós, Graciela Essebag, Carmina Puig, Núria Fabra, José Ramón Ubieto i Encarna Medel.

La presentació del postgrau vindrà a càrrec del director del postgrau Jordi Usurriaga i del coordinador Carlos Sánchez-Valverde.

Data: 

Dijous 05 juny

Hora: 

18:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat