Acte en record d'Alfons Banda

Font: Pixabay.com
Barcelona
Dilluns, 29/09/2014

FundiPau (Fundació per la Pau) i l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) organitzen un acte en record del fundador i expresident de Fundació per a la Pau, que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona el dilluns dia 29 a les 19h

L’acte d’homenatge comptarà amb la participació del President de la "Fundación Cultura de Paz" i exsecretari General de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, del president de FundiPau, Xavier Masllorens, i del president de l’ICIP, Rafael Grasa.

La coral Primavera per la Pau serà l’encarregada de posar l’apunt musical a la trobada que serà presentada i conduïda per la periodista Rita Marzoa.

Al llarg de la seva trajectòria compromesa amb el moviment i el treball per la pau, l’Alfons va participar activament en incomptables trobades, manifestacions, conferències, tallers i actes reivindicatius a més de publicar dos llibres sobre educació per la pau i molts articles en diversos mitjans de comunicació.

També va formar part d’organismes com el Consell Català de Foment de la Pau i va impulsar la creació de l’Intitut Català Internacional de la Pau (ICIP), del qual va ser vicepresident, i des d'on dirigia la col·lecció de llibres "Clàssics de la pau i la noviolència".

Va ser un dels membres impulsors del col·lectiu Pau i Treva amb qui, al final d’una procés de reflexió, va participar en la redacció del document "Catalunya, nació de pau", i era membre del Jurat del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, entre d’altres activitats.

Arran d’una conferència de del Premi Nobel de la Pau Sean McBride a Barcelona, Alfons Banda i un petit grup de persones, van decidir fundar a principis dels vuitanta Fundació per la Pau, una entitat amb l’objectiu d’avançar cap a la cultura de pau mitjançant la força transformadora de l’opinió pública.

Data: 

Dilluns 29 set

Hora: 

19:17

Organitzador: 
Fundipau
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@fundipau.org