Mobilització ciutadana contra les prospeccions marines

Autor/a: 
Fernando Condal
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mobilització ciutadana contra les prospeccions marines

Autor/a: 
Fernando Condal

Resum: 

La ciutadania, preocupada per les conseqüències de les prospeccions marines, es mobilitza en una jornada de natació hivernal a la platja de Blanes.

El passat 21 de desembre les entitats Ecologistes en Acció i Travessia Catalunya Nedant, van organitzar una acció reivindicativa dins la Plataforma Aturem les prospeccions a la costa Catalana. Amb aquesta nedada contra les prospeccions marines es va demostrar l’oposició ciutadana als projectes de prospeccions marines i la demanda d’un model energètic més ecològic i sostenible.

Les prospeccions marines, el nou escenari d'explotació petroliera

Els projectes de prospeccions amenacen més de 20.000 quilòmetres quadrats de superfície marina a tot l’Estat Espanyol. La recent autorització de les prospeccions a les illes Canàries ha alarmat als ecologistes, davant els més de 20 projectes existents.

Les prospeccions són molt perjudicials per a la fauna i flora marina, però molt pitjor és la fase d’explotació dels hidrocarburs, amb els constants vessaments de petroli al medi natural, com ja s’ha demostrat en les zones de Tarragona on existeixen plataformes petrolieres.

Les prospeccions marines a Catalunya

Dues campanyes de prospecció afectaran el conjunt de la costa mediterrània des del Golf de Lleó fins al golf de València i tot l’arxipèlag Balear. A més, les prospeccions sísmiques de Repsol entorn de la plataforma ‘Casablanca’ han obtingut una declaració d’impacte ambiental positiva, el que pot tenir greus repercussions sobre el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

La ciutadania es mobilitza

La fractura hidràulica i les prospeccions marines són tècniques molt agressives que no donen una solució satisfactòria a la fi de l'era del petroli. Els activistes van demanar un canvi de sistema energètic basat en la reducció del consum i la utilització d’energies netes i renovables.

Totes les persones amb vestit de neoprè es van estirar a la sorra simulant un vessament de petroli a la costa. Al final de l’acció es va llegir un manifest en solidaritat amb les illes Canàries.

Podeu trobar més informació a sobre les prospeccions marines a; http://aturemprospeccions.wordpress.com

Afegeix un comentari nou